Volledig scherm
© ANP

Volop boekingen voor HGT-winnaar Nick Nicolai

Zijn droom is uitgekomen: Nick Nicolai (18) won vrijdagavond Holland's Got Talent. Hij wordt nu al overspoeld door aanvragen voor optredens.

Van zijn passie voor zingen zijn beroep maken - dat was de droom van Nick Nicolai.De tiener en winnaar van Holland's Got Talent 2016 maakte vanaf het begin indruk in het televisieprogramma. Met zijn talent, maar ook met zijn verhaal: Nick, die de autistische stoornis pdd-nos heeft, wordt al jaren gepest en zingen is al die tijd zijn uitlaatklep geweest.

Daags na de winst is Nick nog altijd beduusd. ,,Ik besef het nog niet helemaal'', zegt hij. ,,Het moet nog even doordringen.''  Zijn droom om zijn brood te verdienen met zijn talent is door het RTL4-programma nu binnen handbereik. ,,Veel mensen vragen of ik op hun feest wil komen zingen,'' glundert de Haastrechter. Deze week staat er al een optreden bij een dinnershow op het programma.

In een bloedstollend spannende finale versloeg Nick onder meer de blinde zanger Bob Bullee. ,,Toen er steeds meer mensen afvielen en Nick daar maar bleef staan, gingen we steeds meer beseffen dat hij zou kunnen winnen'', zegt zijn zus Elisa. ,,Maar op het moment dat zijn naam werd genoemd, gingen we alsnog door het dak.''

Wat volgde was een stortvloed aan berichtjes, appjes en telefoontjes. ,,Er hebben al honderden mensen me via Facebook gefeliciteerd. Mensen die worden gepest melden me dat ik hun grote voorbeeld ben. Ik krijg veel berichtjes van mensen die trots op me zijn.'' Zijn ultieme droom, een soulplaat opnemen in de Verenigde Staten, is ook een stuk dichterbij gekomen. Aan de eerste plaats is namelijk een geldprijs van 25.000 euro verbonden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement