Valerio Zeno.
Volledig scherm
PREMIUM
Valerio Zeno. © Marco Okhuizen

'Voor The Voice laat ik alles vallen'

Valerio ZenoValerio Zeno, die in het nieuwe BNN-programma Valerio 4Ever onderzoekt hoe je zo oud mogelijk kunt worden, heeft een heel concreet toekomstbeeld. Met een vrouw, twee kinderen en als het even kan de rol van presentator in The Voice of Holland. ,,Maar als mijn leven nú klaar is? Helemaal top!"

Valerio Zeno.
Volledig scherm
Valerio Zeno. © Marco Okhuizen

,,Wist jij dat onze gemiddelde leeftijd met 30 procent omhoog schiet als we 70 procent zouden eten en drinken van wat we normaal doen?’’ Zodra Valerio Zeno (33) met feitjes uit het BNN-programma Valerio 4Ever (vanavond om 21.15 uur op NPO 3) strooit, worden zijn ogen groter en strenger. Een heel contrast met die licht verlegen kwajongenslach die de presentator geregeld laat zien, vooral wanneer hij een persoonlijke vraag voor de kiezen krijgt.

Een bijna even groot contrast is er tussen dit nieuwe programma, waarin Zeno in zes afleveringen onderzoekt hoe je zo oud mogelijk kunt worden en Over Mijn Lijk (hij draait momenteel een tweede seizoen) over jongeren die weten dat de dood al voor de deur staat.

Nog zo’n feitje. In Nederland worden tegenwoordig donorhartkleppen van heel dun plastic gemaakt waar je eigen lichaamsvezels zich op nestelen. Deze lossen het plastic op waardoor je een lichaamseigen klep overhoudt. Een die dus niet vervangen hoeft te worden. Deze uitvinding in het bijzonder heeft zijn persoonlijke interesse. Toen hij twee jaar was, werd Zeno geopereerd vanwege een gaatje in zijn hartklep. Een afwijking die hem geen beperkingen oplevert, al bestaat altijd de kans dat hij opnieuw onder het mes moet. ,,Als ik het nog tien jaar kan rekken, kom ik misschien wel voor zo’n nieuwe klep in aanmerking.’’