Volledig scherm
Pierce Brosnan toen hij nog James Bond was. © afp

Voormalig 007 Pierce Brosnan: Het is tijd voor een vrouwelijke Bond

Bond-acteur Pierce Brosnan vindt dat het na jaren wel eens tijd wordt voor een vrouwelijke 007. Er wordt al langer gespeculeerd over een vrouwelijke hoofdrol in de legendarische films en Brosnan ziet dat wel zitten.

Volledig scherm
Pierce Brosnan in 2019. © EPA

,,De afgelopen 40 jaar hebben we het de mannen zien doen", zegt Brosnan, die zelf vier keer in de huid kroop van geheim agent 007, tegen Hollywood Reporter. ,,Maak de weg vrij heren, en zet er een vrouw neer. Ik denk dat het spannend zou zijn. Opwindend."

Toch denkt de 66-jarige acteur dat de producent van de James Bondfilms, Barbara Broccoli, hier niet voor openstaat. ,,Onder haar hoede denk ik niet dat het gaat gebeuren." Broccoli zei eerder zelf al dat Bond altijd een man zal blijven. ,,Het is een mannelijk personage. Hij was als man geschreven en ik denk dat hij waarschijnlijk een man zal blijven”, zei ze vorig jaar nog.

In de nieuwste Bondfilm, No Time To Die, kruipt Daniel Craig in de huid van James Bond. Het is de vijfde keer dat de 51-jarige acteur 007 speelt. De film verschijnt in april 2020 in de bioscoop.