Volledig scherm
© Spreekbuis

Vriendin Masmeijer: Dit komt aan als een mokerslag

Frank Masmeijer (56) is even niet aanspreekbaar, laat zijn vriendin Jaimy van Lent weten. ,,Dit is bij ons heel hard aangekomen. Iets waar we nooit rekening mee hebben gehouden”, zegt ze over de uitspraak van de rechter in Antwerpen, die de voormalige televisiepresentator vanmorgen tot acht jaar veroordeelde voor drugssmokkel. Van Lent denkt dat Masmeijer in hoger beroep zal gaan.

Er was zeven jaar geëist. ,,Dit hadden we nooit verwacht. Ik ben er misselijk van, kom bijna niet uit mijn woorden. Een mokerslag. We moeten dit even verwerken. Frank is dan ook even niet bereikbaar”, aldus Jaimy. Ze ‘gaat uit van hoger beroep’, zegt ze. ,,Maar in België weet je het nooit. Dan kan het altijd nog hoger uitvallen. We moeten dit echt even laten bezinken en zijn in beraad met de advocaten. Zij zijn bezig voor Frank, zodat hij in ieder geval niet terug hoeft naar België.”

Masmeijer zei eerder te gruwelen van een terugkeer naar de Belgische gevangenis in Antwerpen. De oud-televisiepresentator werd in 2014 opgepakt voor betrokkenheid bij drugshandel, maar heeft altijd ontkend. Hij zou slechts enkele mensen bijeen hebben gebracht. ,,Ik ben naïef geweest”, stelde Masmeijer die tien maanden in voorarrest zat. Bij een veroordeling van acht jaar zou de oud-quizmaster nog ruim twee jaar moeten zitten. Zijn Nederlandse advocaat mr. Geert-Jan Knoops stelt dat het ‘vonnis maandag pas ter inzage ligt’. Dan worden de vervolgstappen bepaald, samen met de Belgische raadsman Vincke. ,,Maar gelet op de forse uitspraak verwacht ik wel dat Frank in hoger beroep wil gaan”, aldus Knoops.