Volledig scherm
Désirée Viola © Brunopress

Vriendinnen dansen rond kist tijdens uitvaart actrice Désirée Viola (26)

Familieleden, vrienden en collega's hebben vanmiddag in de Vlaamse plaats Houthalen afscheid genomen van de vorige week overleden Nieuwe Tijden-actrice Désirée ­Viola (26). Volgens Belgische media ging het om een imposante uitvaart waarbij een aantal vriendinnen rond de witte kist van Viola danste. 

Désirée ­Viola, die in België en Nederland ook bekend werd door haar hoofdrol in de Ketnet-reeks Prinsessiaoverleed vorige week vrijdag. Een paar dagen later maakte haar vader Patrick Breugelmans meer bekend over de doodsoorzaak. Door bewust wereldkundig te maken dat zijn dochter een einde aan haar leven maakte, hoopt hij dat dat in andere gevallen wellicht kan worden voorkomen en dat er in alle openheid over de problematiek wordt gepraat. ,,Door er niets over te zeggen doen we meer kwaad dan goed. Mensen met problemen moeten weten waar ze terechtkunnen, zodat niemand dit ooit nog hoeft mee te maken”, aldus de vader.  

Tijdens de intieme dienst in de kerk van Houthalen werd uitgebreid stilgestaan bij Viola's plotselinge dood. ,,Waarom hebben we dingen over het hoofd gezien”, lazen enkele vriendinnen voor. ,,Je straalde altijd, was steeds positief. Hoe kan het dat het zover heeft moeten komen.”

Verwonderen

Haar ouders en zussen lieten voor de uitvaart videoboodschappen inspreken die tijdens de uitvaart op een scherm werden geprojecteerd. ,,Je bent niet alleen mijn dochter, maar ook mijn beste vriendin”, vertelde haar moeder. Haar vader benadrukte hoe vaak Désirée hem kon verwonderen. ,,Niet alleen voor het grote publiek, maar het meeste nog gewoon thuis. Je wilde beroemd worden, stralen. En stralen zal je voor altijd blijven doen.”

Aan het einde van de dienst vroeg de pastoor alle aanwezigen voor Désirée op te staan, emoties te tonen en desnoods te gaan dansen. En dat gebeurde ook, waarna de nabestaanden in besloten kring verder afscheid namen van de actrice. 

Bekijk hier beelden van de uitvaart.

Denk je aan aan zelfmoord? Neem contact op met 113. Crisislijn 24/7 open, therapie met een psycholoog of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

Volledig scherm
De rouwkaart © Privébezit
Volledig scherm
Désirée Viola © Ketnet
Volledig scherm
Désirée Viola © Videoland