De familie Verduyn woont in Meerdijk.
Volledig scherm
De familie Verduyn woont in Meerdijk. © Geert de Lange/RTL

Vroegtijdig einde dreigt voor Goede Tijden Slechte Tijden

Slecht nieuws voor de cast en fans van Goede Tijden Slechte Tijden. Zoals het er nu naar uitziet met de nieuwe maatregelen van het kabinet is de kans groot dat ze vanaf half mei hun favoriete soapserie voorlopig moeten missen. 

De nieuwe regels in de strijd tegen het coronavirus houden in dat alle samenkomsten tot 1 juni verboden zijn. Dat betekent dat er tot die datum geen opnamen meer gemaakt kunnen worden.

De opnames van de soapserie, elke werkdag op RTL4, liggen sinds 16 maart al stil. De makers vonden het toen niet meer verantwoord om door te gaan. Aanvankelijk gold de opnamestop tot en met 6 april, maar die periode wordt nu dus verlengd. Dus is het zeer de vraag of er nu wel opnames gemaakt kunnen worden, al geeft producent EndemolShine niet onmiddellijk op. ,,We zijn verschillende scenario's aan het onderzoeken", aldus een woordvoerster.   

EndemolShine had nog tot 8 mei afleveringen paraat en in samenwerking met RTL werd vorige week besloten één dag in de week (vrijdag) minder uit te zenden, waardoor fans langer van de soap kunnen genieten. Dat zou nu tot de vierde week van mei zijn, rond de 20ste. De oorspronkelijke laatste aflevering van het jubileumseizoen (30ste) zou op 26 juni zijn.

Luister ook naar de AD Media Podcast: