Vrouw Arie Boomsma: We verbergen tepeltjes dochtertje bewust

Romy, de echtgenote van presentator Arie Boomsma (43), heeft zich dit weekend groen en geel geërgerd aan de ophef over een foto die haar man op Instagram zette. Op het vakantiekiekje is Arie te zien met hun dochtertje Bobby Jo. Op borst - en tepelhoogte zijn bij het meisje drie beschermende bloemetjes gemonteerd. De reacties daarop variëren van 'goede actie' tot 'zo accentueer je juist dat iets verborgen moet blijven'.

Na een pittige discussie tussen Arie's en Romy's volgers op Instagram, kwam Romy vandaag met een uitgebreide reactie. Volgens Romy hebben zij en Arie de tepeltjes van hun op 1 februari 2016 geboren dochtertje Bobby Jo bewust bedekt. ,,Niet omdat we anti-tepels zijn. Integendeel!  Wel, omdat dit voor ons voelt als het beschermen van haar kleine lijfje voor ogen die er op een verkeerde manier naar zouden kunnen kijken'', benadrukt Romy Boomsma.

Volgens Romy wemelt het op internet en sociale media van de rechtenvrije foto's waarmee iedereen die dat wil iets kan doen. Goed of slecht. Romy, zo stelt ze, is geen tegenstander van dat delen. Maar er zijn in haar ogen wel grenzen. Over de ophef die ontstond over Arie's gephotoshopte Instagramfoto zegt ze: ,,Wat ik er lastig aan vind is dat je ergens het gevoel hebt je te moeten verantwoorden, te vermelden waarom je bepaalde keuzes maakt.'' Dat heeft volgens haar niks te maken heeft met seksualisering van de vrouwenborst in de huidige maatschappij. ,,Wel met hoe om te gaan met internet en onze kinderen.'' 

Negativiteit

De echtgenote van Arie vindt het in zijn algemeenheid lastig om te bepalen wat ze wel of niet moet delen met de buitenwacht. Hoe dan ook verbaast ze zich over de negativiteit die na de foto over haar en Arie is uitgestort. ,,De keerzijde van internet en social media vind ik dat mensen de behoefte voelen hun negativiteit ongevraagd naar buiten te gooien. De anonimiteit maakt dat ze 'durven' want ik kan me niet voorstellen dat ze dit ook zouden doen als ze voor je staan. Dat zou ik pas echt verfrissend en eerlijk vinden'', aldus Romy. 

Volledig scherm
© Instagram