Volledig scherm
© Coast Guard Administration

Vrouw betrapt met 24 woestijnratten onder haar rok

Op de luchthaven van het Chinese eiland Kinmen is een 60-jarige Taiwanese vrouw aangehouden die 24 gerbils (woestijnratten) onder haar rok verborgen hield. De knaagdieren zaten in zakjes die met tape aan haar benen waren bevestigd. 

De vrouw was volgens de luchthavenautoriteiten op doorreis van China naar Taiwan. Tijdens een tussenlanding liep ze tegen de lamp, omdat ze vreemd waggelend door het vliegveld liep. Tijdens een controle door douanepersoneel kwamen de diertjes tevoorschijn. Een deel van de gerbils bleek al te zijn overleden. Omdat de toestand van de andere ratjes uitermate slecht was, werd besloten ze met hulp van een ingeschakelde dierenarts te laten inslapen. 

Volgens Chinese media had de vrouw de gerbils in China op een markt gekocht en wilde ze de populaire huisdieren in Taiwan verhandelen. De autoriteiten vermoeden echter dat het opmerkelijke woestijnrattentransport nog een andere doel had: het in opdracht van smokkelaars controleren van de inspectieprocedures aan de Taiwanese grens. 

De vrouw is gearresteerd wegens het overtreden van de invoerregels voor dieren. Welke straf haar boven het hoofd hangt, is nog onduidelijk. Hoe dan ook heeft de douane op Kinmen aangekondigd de komende tijd nog scherper te controleren. Gerbils zijn relatief duur in Taiwan. Ze kosten er tussen de 38 en 130 euro per stuk.

Volledig scherm
© Coast Guard Administration