Alle winnaars van het Gouden Kalveren Gala.
Volledig scherm
Alle winnaars van het Gouden Kalveren Gala. © Brunopress

Vrouwen staan in de kou bij belangrijkste Gouden Kalveren

Voor het eerst in de geschiedenis van de Gouden Kalveren, dé filmprijs van Hollandse bodem, is er in de belangrijkste categorieën geen enkele vrouw met het beeldje naar huis gegaan. Dat is het gevolg van de keuze om voortaan bij de uitreiking geen onderscheid meer te maken tussen mannen en vrouwen. 

11 reacties

 • Peter de Jong

  1 jaar geleden
  Het gelijkheidsdenken verliest zijn binding met de realiteit en schiet zo zijn doel voorbij. Dat is vooral in het nadeel van vrouwen. Ook de invoering van vrouwenquota zal in de meeste gevallen ten nadele van vrouwen blijken te zijn. Die onderverdeling tussen mannen en vrouwen bij tal van maatschappelijke activiteiten is er niet voor niets. Vrouwen hebben daar juist voordeel van. Als de Olympische Spelen genderneutraal zouden zijn dan won geen enkele vrouw meer een medaille.
 • Van Rossem

  1 jaar geleden
  Hebben we net al dat woke gedoe gehad krijgen we weer vrouwen worden niet gekozen. Er springt er ook niet 1 bovenuit dat is de reden.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Heel blij dat Bon Bini: Judeska in da House - Gouden kslf van het Publiek kreeg Geweldig!!!! Regina Cicilia
 • Jolanda Jong

  1 jaar geleden
  Kennelijk waren de vrouwen niet goed genoeg, dus beter je best doen dames. Er wordt geen vrouw gekozen om het vrouw zijn. Dat is toch juist wat we willen. Groetjes Jolanda
 • Inri van Hulst

  1 jaar geleden
  die jandino, hij wilde niet discrimineren , tot er wat te halen viel. maar hij had tijd, de resultaten van zijn tour vielen toch tegen.