Marga Scheide van Luv'
Volledig scherm
Marga Scheide van Luv' © ANP Kippa

Vrouwengroep Luv' stopt met optreden

De vrouwengroep Luv’ houdt het voor gezien. Het zingende trio stopt volledig met optreden vanwege de gezondheidsklachten van zangeres José Hoebee, melden de vrouwen vandaag op Facebook.

De popgroep treedt al sinds november niet op omdat Hoebee kampt met burn-outklachten. ‘Het steeds moeten annuleren van optredens gaf de dames een slecht gevoel. Omdat er ook geen duidelijkheid is hoelang het nog gaat duren voor José terug de bühne op kan, zijn ze tot dit besluit gekomen.’

Hoewel het een moeilijke beslissing was, geeft die de zangeressen ook opluchting. ‘José kan zich volledig focussen op haar gezondheid en herstel. Chimène kan zich weer meer gaan richten op presentatiewerk en Marga gaat weer reizen. Marga, José en Chimène danken de fans, opdrachtgevers en de pers voor het vertrouwen, begrip en de support van de afgelopen jaren!’

Patricia Paay

Eind vorige maand vertelde Marga Scheide al dat de groep op zoek was naar alternatieven vanwege Hoebees afwezigheid. Luv' had Patricia Paay gevraagd, maar die liet later weten ervoor te hebben bedankt.

Luv' scoorde in de jaren 70 en 80 hits met nummers als U.O.Me (You Owe Me), Casanova en My Number One. De groep bestond destijds uit Marga Scheide, José Hoebee en Patty Brard. Luv' trad vorige zomer voor het eerst in jaren weer op met Chimène van Oosterhout als nieuw lid.

Patty, Marga en José
Volledig scherm
Patty, Marga en José © ANP