Vuitton trekt Michael Jackson-collectie terug

videoLouis Vuitton heeft alle kleding met een Michael Jackson-thema uit de herenzomercollectie teruggetrokken. Het Franse modehuis heeft dat besloten na het verschijnen van de documentaire Leaving Neverland, waarin de popster wordt beschuldigd van misbruik.

De collectie werd in januari op de Paris Fashion Week getoond en moest eigenlijk in juni in de winkels liggen. Tijdens de show in Parijs werd een ode aan Michael Jackson gebracht. ,,Ik ben mij ervan bewust dat mijn show als ongepast kan worden gezien in het licht van deze documentaire’’, zegt ontwerper Virgil Abloh in een verklaring. ,,Ik veroordeel iedere vorm van kindermisbruik, geweld en onrechtmatig gedrag.’’

De Jackson-collectie bestond onder meer uit T-shirts waarop de dansende voeten van de zanger stonden. Het terugtrekken van de kleding heeft naar verwachting geen grote gevolgen voor Louis Vuitton. De herenlijn neemt relatief gezien maar een klein gedeelte in binnen het modehuis.

Starbucks

De Amerikaanse koffieketen Starbucks maakte gisteren bekend de muziek van Michael Jackson uit zijn Spotify-muzieklijst te hebben gehaald. Dit na een klacht van een bezoeker over de Jackson-nummers die op de achtergrond waren te horen. 

De documentaire Leaving Neverland was vorige week vrijdag te zien op NPO3. De uitzending trok 609.000 kijkers. De omlijstende show waarin journaliste Janine Abbring de film besprak met deskundigen, had volgens stichting KijkOnderzoek 399.000 toeschouwers. In de documentaire, die op sociale media gemengde reacties kreeg, wordt de in 2009 overleden King of Pop beschuldigd van kindermisbruik.

Volledig scherm
Ontwerper Virgil Abloh aan het eind van de show van de wintercollectie 2019-2020 van Louis Vuitton op 17 januari in Parijs. © REUTERS
  1. Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee het Linda niet lukte

    Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee het Linda niet lukte

    In een zomerperiode waarin traditioneel minder televisie wordt gekeken, stemmen alweer een week tussen de 1,2 en 1,4 miljoen mensen dagelijks op De Slimste Mens af op NPO 2. De quiz met Philips Freriks en Maarten van Rossem is bijna dagelijks na het Achtuurjournaal het best bekeken programma. Zo ook gisteravond toen 1,4 miljoen kijkers naar de 74-jarige quizmaster en het 75-jarige jurylid besloten te kijken op hun vrijdagavond.