Volledig scherm
© RTL

‘Wat een verademing die Jensen’

Beau van Erven Dorens mag dan de kijkcijferstrijd van de dinsdagavond hebben gewonnen, het is de terugkeer van talkshowhost Robert Jensen waar vandaag druk over wordt nagepraat. Kijkers van Jensen! complimenteren de talkshowhost om zijn verfrissende manier van tv maken.

Jensen! (RTL5) moest het gisteren primetime opnemen tegen Televizier-Ringwinnaar Van Erven Dorens, die zich voor Het Rotterdam Project (RTL4) opnieuw opwerpt als redder van een groepje daklozen. Beau wist 1,1 miljoen kijkers te boeien, Jensen moet het doen met 322.000.

Volledig scherm
© RTL

Op Twitter zijn die kijkers overwegend positief en wordt de interviewstijl van ‘de bolle blaaskaak’ geroemd. ,,Jensen is een heerlijk tegenwicht van al het politieke linkse geleuter’’, klinkt het. Ook pleiten kijkers voor meer personalityshows met de politiek als hoofdgerecht.

De 45-jarige Jensen - broer van radiomaker Frank Dane - sprak gisteren van een ‘bijzondere’ comeback. ,,Ik ben een jaartje of vijf weg geweest. Er is zo veel veranderd! Alle Zwarte Pieten zijn weg, je mag nergens meer roken, het is verboden om seks te hebben met je stagiair. Maar ik ben er weer, dus over vijf weken is het allemaal weer mogelijk’’, grapte hij.

Dom

De Britse politicus Nigel Farage, die niet geloofde in de EU en van de brexit zijn levenswerk maakte, nam op de rode showstoel plaats. ,,Hij werd uitgelachen, maar het lukte hem wel. Dit is een groot ding in Europa, en ook voor ons Nederlanders. Maar het gekke: je hoort er niets van in Nederland. We doen net alsof het niet gebeurt. Hier hangt een sfeertje van: die Engelsen zijn dom met die brexit’’, blikte Jensen maandag op zijn controversiële gast vooruit. Kijkers noemen het uitnodigen van Farage een ‘slimme zet'.

Jensen ging ook kort in op het feit dat zijn programma vlak voor RTL Late Night met Twan Huys staat geprogrammeerd. Op de vraag of hij daarmee het politieke gras voor de voeten van Huys weg maait, reageerde hij: ,,Heel eerlijk, ik ben daar totaal niet mee bezig. Ik gun Twan het allerbeste. Die hetze, ik ben het zat.’’ Vervolgens, terwijl hij vier mensen in zijn publiek telde: ,,Ga ik meer kijkers halen dan Twan Huys? Hey, ik ben er al!’’

Poll

Naar wie kijk jij graag?

 • Eva Jinek (32%)
 • Jeroen Pauw (17%)
 • Twan Huys (3%)
 • Robert Jensen (48%)
29870 stemmen

JENSEN!
In 2002 kreeg Jensen zijn eigen programma JENSEN! op Yorin, waar hij samen met Jan Paparazzi bekende mensen ontving. In 2008 maakte Jensen bekend te willen stoppen met zijn programma, maar in november 2009 begon de presentator aan een tijdelijke nieuwe reeks afleveringen op RTL 5, weer samen met Jan Paparazzi. In 2011 was de laatste aflevering van Jensen bij RTL5 te zien. In het najaar van 2016 kwam de host terug met Jensen kiest voor Amerika, waarin hij aandacht besteedde hij aan de Amerikaanse verkiezingen en hoe de Amerikanen over deze verkiezingen dachten. Een jaar later volgde Jensen USA, waarin Jensen beroemde mensen uit Amerika interviewt.
Jan Paparazzi verschijnt niet meer in de publiciteit nadat hij vorige maand werd getroffen door een hartstilstand. Hij revalideert.

Bekijk hier een fragment van de uitzending:

 1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

  Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

  Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.
 2. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

  Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

  De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

 • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
 • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
14138 stemmen