Volledig scherm
© rv

Wat gebeurde er met de rest van de Sound of Music-cast?

De Amerikaanse actrice Charmian Carr, die de 16-jarige Liesl Von Trapp speelde in de filmmusical The Sound of Music, is gisteren op 73-jarige leeftijd in Los Angeles overleden. Het imago van Liesl kreeg ze nooit van zich afgeschud. Nét zoals de zes andere bengels die Julie Andrews 51 jaar geleden op het witte doek in haar armen sloot. Ze sloegen volledig andere wegen in, van bloemschikken tot geologie.

Volledig scherm
© rv

Liesl was de oudste van zeven kinderen in de film 'The Sound of Music' en zong daar hopeloos verliefd 'Sixteen going on Seventeen'. Maar behalve de jaarlijkse kerstvertoning van de musicalfilm, zullen we Charmian Carr niet meer zien verschijnen.

Als eerste van de von Trapp-kinderen bezweek de 73-jarige actrice aan de complicaties van een zeldzame vorm van dementie. Twee boeken over haar ervaringen schreef ze nog, ze dook af en toe wel eens op in een bijrolletje op het scherm en begon haar eigen interieurbedrijf.

Volledig scherm
De acteurs bij een bijeenkomst in 2000. © Reuters
Volledig scherm
© rv

Nicholas Hammond, 66 (Friedrich von Trapp)
De oudste zoon van de von Trapps, en na kapitein en vader Georg de man van de familie. Hammond is zowat de enige die er nog een serieuze acteercarrière op nahield: tot heel recent speelde hij nog in films, tv-shows en miniseries.

Hij woont in het Australische Sydney, waar hij scenarist en regisseur is. ,,De beste vrienden ter wereld", noemt hij zijn filmbroers en -zussen.

Volledig scherm
© rv

Heather Menzies, 66 (Louisa von Trapp)
Menzies schreef nog een paar rolletjes in tv-series, reclamecampagnes én een passage in Playboy op haar naam, maar focust zich momenteel volledig op haar functie als kankeronderzoekster aan de universiteit van Michigan.

Haar man - Amerikaans acteur Robert Urich - overleed aan in 2002 aan kanker, zelf overwon ze eierstokkanker.

Volledig scherm
© rv

Duane Chase, 65 (Kurt von Trapp)
De vreemde eend in de bijt. Vier jaar na de film trad Chase toe tot het Amerikaanse federaal bosbeheeragentschap, waarna hij in Alabama geologie studeerde. Momenteel ontwikkelt hij computersoftware voor geologen en geofysici uit de olie- en mijnindustrie.

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© rv

Angela Cartwright, 64 (Brigitta von Trapp) 
Angela Cartwright keerde de filmindustrie zo goed als de rug toe om zich volledig op televisie en later op haar fotografie te richten. Zo speelde ze onder meer nog mee in de series 'Lost in Space' en het populaire 'The Love Boat'.

Ze fotografeert al zowat heel haar leven en heeft een studio in Los Angeles waar ze haar zwart-wit-werken tentoonstelt.

Volledig scherm
© rv

Debbie Turner, 60 (Marta von Trapp)
Ze was pas negen jaar oud toen ze de op een na jongste von Trapp-telg moest vertolken, dus na de film stonden haar studies weer op de eerste plaats. Ze keerde nooit meer naar de filmwereld en volgde net zoals oude filmzus Carr een studie interieurontwerpen.

Momenteel staat ze aan het hoofd van haar eigen bedrijf in 'bloemendesign' - oftewel bloemschikken op evenementen.

Volledig scherm
© rv

Kym Karath, 58 (Gretl von Trapp)
Ooit de schattige blonde kleuter, nu uitgegroeid tot wat Julie Andrews 'een prachtige jongedame à la Marilyn Monroe' noemt. Karath dook enkel nog op in Amerikaanse televisieseries zoals 'Lost in Space' en 'Family Affair'.

Ze is recentelijk hertrouwd met een Amerikaanse tv- en filmproducent en heeft een zoon met een beperking, een problematiek waar ze op sociale media vurig de aandacht voor vraagt.