Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Wat je leert van een quiz? Dat zelfs Ruben Nicolai soms best te pruimen is

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Quizvraag: als je als tv-zender ergens nog een half uurtje over hebt, wat biedt momenteel dan de meeste kans van slagen? A. een talkshow, B. iets met BN’ers of C. een spelletje? Precies, u mag door voor de wasmachine.

Al is ‘spelletje’ een te algemene omschrijving. Wil het scoren moet het namelijk wel een kennisquiz zijn, met vragen die niet te makkelijk maar zeker ook niet te moeilijk zijn. Die balans is essentieel. Daar ging DWDD ooit de fout in met De Flinke Beatrix Quiz. Als kijker thuis op de bank wil je namelijk ook een antwoord weten, zonder zuchtend de Grote Winkler Prins van opa van zolder te halen.

  1. Van alleenstaande vader naar ‘de man van die donatie’: hoe gaat het nu met Papa Jay?
    PREMIUM

    Van alleen­staan­de vader naar ‘de man van die donatie’: hoe gaat het nu met Papa Jay?

    Van de liefdevolle alleenstaande vader van vijf, naar ‘de man van die donatie’. De 37-jarige Rotterdammer Jay Lopez, liefkozend Papa Jay genoemd, kreeg vorig jaar een cheque van ruim 94.000 euro overhandigd door een fan van het tv-programma Een Huis Vol. Dat leverde niet alleen financiële rust, maar ook veel jaloerse blikken en afgunst op. Toch is híj niets veranderd. Papa Jay predikt nog altijd (zelf)liefde, dankbaarheid en zelfstandigheid.