Volledig scherm
Regina King als Sister Night in de HBO-serie Watchmen. © AP

Watchmen en War of the Worlds als serie: fris en gewaagd of makkelijk scoren?

PodcastFour Weddings and a Funeral, Fargo, nu Watchmen (bij HBO) en vanaf zondag War of the Worlds (op FOX); filmklassiekers afstoffen, in een nieuw jasje steken en opdienen als tv-serie is tegenwoordig dé trend. Waarom is dat toch en hoe vaak pakt dat goed uit? Charlene Heezen, Kevin Goes en Gudo Tienhooven tackelen het onderwerp in een nieuwe aflevering van de podcast Bingewatchers, nu te beluisteren via deze website of op platforms als iTunes en Spotify.

Een discussie over de ‘verserieficatie’ van bekende films (ook High Fidelity is in aantocht) is slechts onderdeel van deze Bingewatchers-aflevering. Uiteraard wordt vooral ook stilgestaan bij de kwaliteiten van de cynische anti-superheldentitel Watchmen (met Oscarwinnares Regina King) en de opvallend humane (en nogal actieloze) reïncarnatie van War of the Worlds. En Apple TV+ in Nederland is een feit. Wat vindt het Bingewatchers-trio van de prijs-kwaliteitverhouding?

In de podcast Bingewatchers gidsen Goes, Heezen en Tienhooven de luisteraar door serieland. Zij zien de eerste paar afleveringen van zo’n beetje alles wat nieuw om de hoek komt kijken en stellen vervolgens zichzelf, elkaar en de luisteraar de vraag: doorkijken of niet? Of: to binge or not to binge, that’s the question…