Volledig scherm
© Brunopress

Waylon en vriendin Joëlle zetten punt achter relatie

UpdateWaylon (35) en zijn vriendin Joëlle, de 23-jarige dochter van oud-voetballer Richard Witsche, hebben een punt achter hun liefdesrelatie gezet. De twee hadden ruim een jaar een romance en woonden sinds een paar maanden samen in een gezamenlijke koopwoning in Vinkeveen. Volgens Waylons manager Sandra Nagtzaam, die de breuk heeft bevestigd, zijn de zanger en zijn vriendin 'in goede harmonie en energie' uit elkaar gegaan.

Volledig scherm
Waylon en Joëlle, vorig jaar mei in Kopenhagen tijdens het songfestival. © anp

Waarom ze twee hun relatie beëindigden, houden ze uit privacyoverwegingen voor zich. De manager: ,,Daar willen ze verder niets over zeggen''. Waylon en Joëlle hadden al voorzichtige trouwplannen en spraken in diverse media openhartig over een kinderwens. Vorige maand stelde Joëlle nog in weekblad Weekend: ,,Ik heb zeker een kinderwens en Waylon wil ze ook''. En Waylon, rond dezelfde tijd, in hetzelfde tijdschrift: ,,We willen heel graag een toekomst samen. Huisje, boompje, beestje, kinderen, trouwen. Maar laten we nu maar gewoon lekker verkering met elkaar hebben''.  Kort na het begin van hun romance stelde Waylon in Viva graag een 'ouderwetse' relatie te hebben met een vrouw die niet werkt. Doelend op model Joëlle: ,,Zij heeft geen behoefte aan een carrière en geen al te grote ambities''.

Zoontje
Waylon verbrak in maart 2014 na 4 jaar zijn relatie met Annemijn van Meeuwen. Hij heeft een zoon (Dylan) uit een eerdere relatie. Joëlle reisde vorig jaar mei, toen ze net een relatie had met de zanger, met hem mee naar Kopenhagen waar Waylon en Ilse Delange als het duo The Common Linnets meededen aan het Eurovisie Songfestival. Eind vorig jaar vertelde hij in het AD nog hoe gelukkig hij in Vinkeveen was met zijn levenspartner. ,,Rust en stilte en een prachtig uitzicht over het water. Ik wil niet midden in het feestgedruis wonen. Het is hier heerlijk, samen met Joëlle en onze twee hondjes''.

De zanger worstelde jarenlang met verslavingen aan drank- en drugs. Maar hij zou op dat front zijn leven alweer geruime tijd op de rails hebben. Wel stelde hij in augustus vorig jaar soms last te hebben van depressies waarvoor hij steun zoekt bij een therapeut. In het AD vertelde hij in augustus vorig jaar, kort na de breuk met The Common Linnets-partner Ilse, een moeilijk half jaar achter de rug te hebben gehad. ,,De helft van Nederland denkt dat ik een cokesnuivende, gootliggende, fleslurkende mafketel ben. Nou ja, als ze dat willen denken, be my guest. Ik heb geen enkele ambitie een Mister Perfect te zijn. Ik ben liever een geslaagd mens dan een geslaagde zanger''.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (61%)
  • Shary-An Nivillac (17%)
12688 stemmen