Waylon staat dit najaar in de Rotterdamse Ahoy met Waylon’s Top 1000.
Volledig scherm
Waylon staat dit najaar in de Rotterdamse Ahoy met Waylon’s Top 1000. © Narayama

Waylon kondigt extra show aan en laat luisteraars setlist kiezen

Waylon heeft vanavond in de talkshow Beau een extra Waylon’s Top 1000-concert aangekondigd, dat op zaterdag 30 november in Rotterdam Ahoy zal plaatsvinden. De zanger slaat hiervoor de handen ineen met Qmusic en RTL en gaat kijkers en luisteraars vragen nummersuggesties door te geven voor het muziekspektakel.

Waylon bracht bij Beau het nummer Kiss From A Rose ten gehore. Onder andere deze hit zal hij vertolken tijdens de extra show in Rotterdam, waar de luisteraar centraal staat. Waylon: ,,Samen met Qmusic willen wij de verhalen horen. Waarom is voor jou dat liedje zo beladen? Waarom schiet je vol bij het horen van de eerste tonen van dat nummer? Ik krijg ook vaak persoonlijke verhalen en anekdotes te horen met betrekking tot mijn eigen nummers. Muziek raakt en ontroert.”

Tijdens een stemweek kunnen fans hun favoriete nummers insturen via Qmusic.nl. De radiozender zal de mooiste verhalen voordragen tijdens de jaarlijkse Q-top 1000: de lijst van je leven. Vervolgens zal Waylon een aantal nummers die in deze lijst terechtkomen vertolken tijdens de show. Dat fans inspraak krijgen op de setlist van een groot evenement, kwam niet eerder voor. 

Dave Minneboo, programmadirecteur van Qmusic vertelt daarover: ,,Het is uniek dat luisteraars bij ons de lijst van hun leven samenstellen en dat Waylon een aantal van deze nummers live laat horen in Ahoy. Dit past heel goed bij de filosofie van Qmusic, waarbij we de luisteraar centraal zetten.” Ook Peter van der Vorst, directeur content van RTL verheugt zich enorm op de concerten: ,,Bij RTL willen we graag verhalen vertellen die mensen op de een of andere manier raken. En dat is precies ook wat Waylon doet met dit event. Hij is één van de beste en meest gepassioneerde muzikale storytellers, die we hebben.”

Van 8 tot en met 15 november kan er worden gestemd. De Q-top 1000 is te horen van 17 tot en met 22 november. De concerten vinden plaats op 29 en 30 november.