Waylon: Songfestival is voor mij Olympische Spelen

updateWaylon gaat volgend jaar op het Eurovisie Songfestival in het Portugese Lissabon voor de winst. Via Instagram laat hij weten dat er geen andere plaats in de ranglijst voor hem mogelijk is. Hij spreekt van een 'bust', een term die in het casino wordt gebruikt als een speler al zijn chips kwijtraakt. ,,Ik ben trots aan te kondigen dat ik Nederland vertegenwoordig'', herhaalt hij nog maar eens bij het promotiefilmpje dat vanochtend door de organiserende omroep AVROTROS werd gedeeld. 

Poll

Hoe ver komt Waylon op het Songfestival?

  • Niet verder dan de halve finale (46%)
  • Finale (39%)
  • Hij wordt eerste! (15%)
15381 stemmen

Inmiddels heeft Waylon wat uitgebreider gereageerd op zijn deelname. Tegen de AVROTROS zei hij vandaag:  ,,Ik wilde dolgraag nog een keer, dat heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Eigenlijk wil ik blijven gaan tot ik eerste word. Dus alle haters kunnen hun lol op. Voor mij voelt het Songfestival als de Olympische spelen. Je stopt ook niet als je  één keer goud, zilver of brons hebt gewonnen. En binnen mijn tak van sport is dit het enige podium waar ik Nederland kan vertegenwoordigen. Je land vertegenwoordigen blijft iets moois. We zijn namelijk een prachtig land dus ik sta gewoon weer te stralen volgend jaar met een glimlach die pas ontspant na 12 mei. Nu hard aan de slag om het winnende liedje te maken!''

Voor Waylon is het liedjesfestijn niet nieuw. Drie jaar geleden werd hij samen met Ilse DeLange als The Common Linnets tweede. Volgens de AVROTROS staat zijn solodeelname daar nu helemaal los van van. ,,Nu hij alleen gaat, zien we dat als totaal iets anders dan vorige keer toen hij deel uitmaakte van het duo The Common Linnets. Waylon is super veelzijdig. Hij kan heel veel. Qua act kunnen we nog alle kanten met hem op'', laat een woordvoerster weten. De omroep gaat de komende maanden met de Wicked Ways-zanger en zijn team aan het nummer en de act werken.

Het Eurovisiesongfestival telt volgend jaar 42 deelnemers. Vorig jaar deed namens Nederland OG3NE mee. De 63e editie van het Songfestival vindt plaats in Lissabon. Portugal won vorig jaar met Salvador Sobral voor het eerst in 53 deelnames.

Het Songfestival is op 12 mei, de halve finales zijn op 8 en 10 mei.

Lees het laatste songfestivalnieuws in ons dossier.

Volledig scherm
© ANP (fotomontage)
Volledig scherm