Volledig scherm
Het bewuste sms'je © NPO Radio 2

Weer commotie om Top 2000, kijker doet zich voor als Taghi: ‘Groetjes uit Vught’

NPO Radio 2 heeft zijn excuses aangeboden voor twee misplaatste grappen die tijdens de livestream van het Top 2000-café te zien waren. ,,Dit zijn de enige twee berichtjes die er tussendoor zijn geglipt”, meldt een woordvoerder tegen deze nieuwssite.

Onderin het beeld waren ingezonden berichten van kijkers te lezen, en twee daarvan deden zich voor als topcrimineel Ridouan Taghi en als de vader van het gezin dat in oktober werd aangetroffen in een boerderij in Ruinerwold.

‘Tussendoor geglipt’

Screenshots van de twee grappen gingen viraal op Dumpert. Gisteren was op het beeldscherm te lezen: ,,Wij komen met het gezin de deur niet uit voor de top2000! Groeten uit Ruinerwold - Gerrit.”

De vader van het in de boerderij aangetroffen gezin, Gerrit Jan van D., wordt verdacht van het seksueel misbruiken van twee van zijn kinderen. De grap viel bij sommige kijkers dus niet goed.

Taghi

Eergisteren deed een andere grapjas zich voor als Ridouan Taghi, de meestgezochte crimineel van Nederland die vorige week werd aangehouden. ,,Vanuit Dubai overgekomen voor de top 2000. Groetjes uit Vught, Ridouan.“ 

,,Elk bericht wordt gescreend, en deze zijn er net tussendoor geglipt," vertelt een woordvoerder van Radio 2 tegen deze nieuwssite. Volgens de zender had de grap niet mogen gebeuren. ,,Maar even voor jullie beeld: er komen per uur duizenden berichten binnen. Dan kan het wel eens voorvallen dat er één of twee tussendoor glippen.”

Al eerder ophef

Eergisteren was er ook al consternatie rondom de Top 2000 toen dj Rob Stenders een nummer van Marco Borsato al na één minuut afkapte. Hoewel velen ook wel de humor van Stenders’ actie inzien, was een groot deel van de luisteraars helemaal niet blij dat de stekker uit de plaat werd getrokken. 

 ,,Volgens mij was het nummer nog niet eens op de helft. Ik ben vanaf nu geen fan meer van Rob Stenders”, brieste een kijker op Twitter. Luisteraar Sabine vroeg zich af: ,,Wat nou als je daar al een hele tijd op zat te wachten?!”

‘Een uitglijder’

Bij RTL Boulevard liet directe collega Ruud de Wild weten dat de actie van Stenders ‘een uitglijder’ was. Zelf koos Stenders voor de luwte, maar hij kwam een dag later wel op de actie terug door middel van een klein toneelstukje. In een zelfingesproken bericht deed hij zich voor als een Brabantse luisteraar die graag Marco Borsato wilde horen. 

,,Dat hoop ik zelf ook, dat gaat zo ook wel gebeuren”, reageerde Stenders op ‘zichzelf‘, waarna hij de ultieme Borsato-classic Dromen zijn Bedrog aanzwengelde.

Volledig scherm
De misplaatste Taghi-grap © NPO Radio 2
Volledig scherm
NPO Radio 2 heeft zijn excuses aangeboden voor een misplaatste grap die tijdens de livestream van het Top 2000-café te zien was © ANP