Volledig scherm
Beppie Melissen in de nieuwe film Kapsalon Romy. © Youtube Cinemien

Weer grote Europese prijs voor Kapsalon Romy

De Nederlandse familiefilm Kapsalon Romy, met actrice Beppie Melissen in de hoofdrol, heeft weer een grote Europese prijs in de wacht gesleept. Dat hebben producent Burny Bos en distributeur Cinemien bekendgemaakt. 

In de Italiaanse plaats Giffoni werd de film vrijdagavond op het grootste Europese festival voor jeugdfilms bekroond met de award voor de ‘meest overtuigende film’ in de competitie. Het is niet de eerste buitenlandse prijs die Kapsalon Romy ontvangt. Eerder won de film van regisseur Mischa Kamp onder anderen op de Frankfurter Buchmesse al de prijs voor beste verfilming van een kinderboek die dit jaar is gemaakt. 

Ook op het grote Tel Aviv International Children's Film Festival kreeg 'Romy' twee prijzen, van zowel de kinder- als de volwassenjury. De kinderen waren geraakt door het liefdevolle en ontroerende verhaal. De volwassenen roemden het talent van de jonge Vita Heijmen. De tienjarige Vita maakt haar debuut in deze film. 

Beppie Melissen speelt in de film oma Stine die haar kleindochter Romy na school met frisse tegenzin opvangt in haar kapsalon, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. De kapster worstelt met beginnende alzheimer. Romy vindt het helemaal niet leuk dat ze elke dag naar haar oma moet, maar dat verandert als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid.

Kapsalon Romy draait vanaf 2 oktober in Nederland.