Weervrouw Helga trekt zakdoekje uit jurkje bij afscheid

VideoWeervrouw Helga van Leur (46) heeft vanavond haar allerlaatste bulletin gepresenteerd. Ze nam na het Half Acht Nieuws op RTL4 met een traan afscheid van haar trouwe publiek thuis. Uit haar koningsblauwe jurkje trok ze een zakdoekje tevoorschijn. 'Ik was voorbereid!'

Nieuwslezeres Merel Westrik trok een doosje cliché's open toen Helga's laatste weerbericht aanbrak. ,,Je bent als een zonnestraal en zal enorm worden gemist'', klonk het. 

,,Ik moet er toch even doorheen, maar ik voel me vereerd al die jaren uw weervrouw te zijn geweest'', richtte Helga zich tot haar publiek. Met de satellietfoto, Helga's favoriete onderdeel, bleek een grapje te zijn uitgehaald. Er was een 'We love Helga' in getekend. ,,Ik heb lollige collega's'', lachte ze.

Volledig scherm
© RTL

Als extraatje keek ze 20 jaar vooruit en voorspelde ze dat de temperatuur met een halve graad zal stijgen, er een Elfstedentocht zal komen en dat er vijf procent extra regen zal vallen. Met als afsluiting: ,,Voor nu is het me een waar genoegen'', waarna ze snel het zakdoekje uit haar jurk trok.

Quote

Ik heb lollige collega's

Helga van Leur

De in Schoonhoven geboren presentatrice, die zich drievoudig Weervrouw van het Jaar mag noemen, hield het bij Editie NL vanavond al bijna niet droog. Ze kreeg een grote bos bloemen in haar handen gedrukt en kondigde aan vurig te hopen bij haar echte afscheid niet te hoeven huilen.

Onder toeziend oog van haar RTL-collega's kreeg Helga op de redactie een RTL-ster met haar naam uitgereikt, die op de Walk of Fame van de tv-zender komt te liggen.

Volledig scherm
© RTL

Duurzaamheid

Helga liet eerder al weten als een berg tegen haar afscheid op te zien. ,,Het liefst sluit ik me ergens op of kom ik gewoon stiekem niet opdraven om met stille trom te vertrekken. Ja, ik word er nu al emotioneel van. En nee, ik wil níet janken!'', zei ze.

Helga was 20 jaar lang de weervrouw van veel Nederlanders. Ze startte onder de vleugels van Peter Timofeeff en maakte ruim 7000 weerberichten. Haar volgende klus is zich als een soort ambassadeur verder te verdiepen in de communicatie over klimaat, duurzaamheid en gedrag.

Lees hier: Dag Helga! We gaan je missen van onze tv-columniste Angela de Jong.

Volledig scherm
© RTL
Volledig scherm
© RTL
Volledig scherm
© Facebook
Volledig scherm
In 2002 © ANP
Volledig scherm
Met Peter Timofeeff in 2013. © ANP
 1. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.
 2. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 3. Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video
  video

  Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video

  Dat het Britse supermodel Naomi Campbell (49) een prestigieuze prijs voor haar liefdadigheidswerk krijg uitgereikt, valt niet bij iedereen in goede aarde. De Britse krant Mail on Sunday vraagt zich bijvoorbeeld af hoe het kan dat iemand die graag in het gezelschap van ‘twijfelachtige figuren’ - zoals Jeffrey Epstein, Harvey Weinstein en Kevin Spacey - gezien wordt, een humanitaire award krijgt. Campbell bijt nu in een opvallende video van zich af.