Volledig scherm
Nick Gordon met Bobbi en Whitney Houston. © Archieffoto

Wees die als 12-jarige bij Whitney Houston in huis kwam overleden door overdosis

Nick Gordon, de ex van Whitney Houstons dochter Bobbi Kristina Brown, is gestorven aan de gevolgen van een overdosis drugs. Dat meldt de familie aan AP. Hij is slechts 30 jaar oud geworden.

Whitney Houston nam Gordon op 12-jarige leeftijd als wees in huis en voedde hem en haar dochter op nadat ze in 2007 van Bobby Brown was gescheiden. Hij droeg een grote tatoeage met haar gezicht op zijn arm en noemde haar ‘mom’. De superster heeft hem echter nooit officieel geadopteerd. Nadat Houston overleed in 2012, maakte hij zijn relatie met Bobbi Kristina Brown, de dochter van de zangeres en haar ex Brown, wereldkundig.

De dood van Gordon komt amper vijf jaar nadat Bobbi buiten bewustzijn werd gevonden in een badkuip. Na zes maanden in coma te hebben gelegen, overleed de jonge actrice/zangeres op 22-jarige leeftijd. De exacte doodsoorzaak is nooit vastgesteld, maar een autopsie wees uit dat ze een mix van morfine, cocaïne, alcohol en medicijnen in haar lichaam had. Onderzoekers konden echter niet uitwijzen of ze zichzelf van het leven wilde beroven, dat ze door iemand was gedood of dat haar dood een ongeluk was. 

Giftige cocktail

De familie van Bobbi heeft altijd Gordon de schuld gegeven van haar dood. Ze spande een rechtszaak tegen hem aan en beschuldigde hem van het geven van de giftige cocktail van drugs, voordat hij haar in de badkuip neergelegd zou hebben. Daarin werd hij door een jury verantwoordelijkheid gehouden voor zijn rol bij haar dood en moest hij 36 miljoen dollar aan Bobby Brown betalen. 

The Daily Mail schrijft dat Gordon vanwege een reeks hartstilstanden tijdens de nieuwjaarsviering is afgevoerd naar een ziekenhuis in Florida. Daar hebben artsen hem niet meer kunnen redden. Zijn naasten zouden op 1 januari over zijn dood zijn geïnformeerd. Gordon’s broer Junior Walker reageert ontzet op Facebook. Hij schrijft: ‘God waarom moest ik mijn broer verliezen op nieuwjaarsdag? Ik kan alleen maar huilen.’