Weggestuurde Kira (The Voice) woest na bikkelhard oordeel rockchick Anouk

updateDe 23-jarige zangeres Kira Dekker, die gisteren tijdens de knock-outs van The Voice of Holland verbaal gefileerd werd door rockchick Anouk, is nog steeds boos dat ze naar huis werd gestuurd in de voorronde van de RTL-talentenjacht. ,,Ik voel me echt fucking klote'', reageert ze via Twitter. En: ,,Ik ga een stuk chocolade eten, als ik dik word is het de schuld van Anouk.''

De knock-outs (de laatste rondes voor de liveshows) werden al eerder opgenomen op het Hilversumse Mediapark, maar de uitzending gisteren (goed voor 2,1 miljoen tv-kijkers) zorgde er toch weer voor dat het humeur van Kira Dekker andermaal tot het dieptepunt daalde. Singer songwriter Kira zong in een bordeauxjurk vol prints van gitaren en sterren de Krezip-hit All my life en de manier waarop ze dat deed schoot bij Anouk volledig in het verkeerde keelgat

,,Allereerst mijn complimenten dat je het überhaupt zo ver hebt gebracht", aldus een sarcastisch klinkende Anouk. ,,Ik moet het je eerlijk zeggen, ik vraag me echt een beetje af hoe je hier tussendoor bent geglipt, tot aan de knock-outs. Je hoort hier echt niet thuis, ik vind het niet goed genoeg. Er zijn mensen uit de vorige afleveringen vertrokken, die tien keer beter zingen dan jij. Het spijt me, ik zou je gelijk naar huis sturen", snauwde ze terwijl een geschrokken Kira nog een beetje aardig probeerde te kijken. 

Na afloop van haar optreden stond Kira volgens eigen zeggen zeker 10 minuten te janken. Vervolgens moest haar aftocht en reactie achter de schermen nog worden gefilmd. Volgens Kira kostte dat de nodige moeite. ,,Hoofd omhoog en vol zelfvertrouwen de kijkbuis op'', schreef ze gisteren. Ze hield zich aanvankelijk nog op sociale media op de vlakte maar kon, toen Nederland massaal over haar en Anouks reactie begon te  twitteren, de verleiding niet weerstaan te reageren. Menigeen prees haar zangkwaliteiten, maar velen konden zich tot ergernis van Kira wel vinden in het bikkelharde standpunt van de uiterst kritische rockchick. 

Volledig scherm
© screenshot RTL

'Sarcasme'

Een aantal negatieve twitteraars werden door Kira pardoes geblokkeerd, wat ook weer zorgde voor de nodige ophef.  Zo zou Kira het wel heel hoog in haar bol hebben en extreem onder de indruk zijn van haar eigen zangprestaties. ,,Ik werd net geblokkeerd omdat mijn argument niet op het voetstuk paste waar dit meisje zichzelf op geplaatst heeft'', schreef iemand. Weer een ander sprak over 'grootheidswaanzin'. ,,Ze kan haar tijd beter aan zanglessen besteden, dan zo reageren'', brieste iemand die door Kira was geblokkeerd. Of: ,,Dat je tijd hebt om al die reacties te lezen en beantwoorden...''  En: ,,Je reacties zijn niet slim.'' Volgens Kira berusten alle reacties op een misverstand. Vandaag stelde ze met name verdrietig te zijn, omdat haar opa is opgenomen in een ziekenhuis.

Kira ging tot ver na middernacht en ook vandaag nog door met reageren. Uiteindelijk stelde ze, dat haar commentaren moeten worden gezien als 'sarcasme'. ,,Het is zelfspot, ook al is dat moeilijk te begrijpen.''  Na het commentaar van Anouk volgde Miss Montreal-voorvrouw Sanne Hans - de coach van de zangeres - haar advies. Zij stuurde Kira naar huis, waardoor ze op een haar na de liveshows misloopt die volgende week beginnen met twaalf talenten; drie van elke coach. 

Volledig scherm
© screenshot RTL