Volledig scherm
© NOS

Welmoed Sijtsma nieuw gezicht van Jeugdjournaal

UpdateNOS Jeugdjournaal heeft een nieuw gezicht: de 25-jarige Welmoed Sijtsma. Zij volgt presentatrice Milouska Meulens op die naar het radio- en tv-programma Vroege Vogels gaat.

Sijtsma studeerde journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte onder meer voor Omroep Friesland. Het Jeugdjournaal is Sijtsma niet vreemd: de blondine werkte er al als freelance verslaggever.

Chef Ronald Bartlema van het Jeugdjournaal zegt 'bijzonder blij' te zijn met de komst van Welmoed. Hij omschrijft haar als een 'jonge, gedreven journalist'. ,,Ze spat van het scherm, is aantrekkelijk voor de doelgroep, een tikje stoer, blijft zichzelf en straalt rust uit", aldus Bartlema. ,,Dat ze niet uit de randstad komt maar uit Friesland, en daar al enigszins bekend is als verslaggever van de regionale omroep, vind ik een aardige bijkomstigheid''.

,,Werken bij het Jeugdjournaal is te gek", zegt Welmoed zelf. ,,Met mijn collega's ingewikkeld nieuws begrijpelijk maken voor kinderen is fantastisch. En dat ik dat straks ook nog op beeld mag doen, is een hele eer''.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
15075 stemmen