Volledig scherm
© ANP

Wendy van Dijk heeft ‘geen zin zich te verdedigen’ nadat ze zoon brommobiel cadeau doet

Wendy van Dijk is klaar met de kritiek die ze onder andere voor haar kiezen kreeg nadat ze haar zoon Sem, die onlangs zijn zestiende verjaardag vierde, een microcar (brommobiel) cadeau deed. Volgens Wendy hebben veel mensen ‘een vooroordeel’ en vindt ze dat vermoeiend.

,,Ik heb geen zin om me te moeten verdedigen’', reageert ze tegen RTL Boulevard, die haar op de Huishoudbeurs vroeg naar wat ze ervan vindt dat ze de laatste tijd zo in de spotlights staat. ,,Het is gewoon een gegeven dat mensen alweer een vooroordeel hebben. Dat is zo vermoeiend. Ik vind het gewoon zo verbazingwekkend’', gaat ze verder. ,,Alles wat ik doe nu, wordt negatief uitgepakt. En ik zit lang genoeg in het vak dat het zo is, en dat je dat maar gewoon moet accepteren. En dat is oké.’' 

Dat er ook mensen zijn die haar steunen, vindt ze fijn. ,,De reacties van de gewone mensen waren allemaal lief en positief en dankbaar. Daar houd ik me wel een beetje aan vast. Voor deze mensen maak ik televisie en niet voor de media.’'

Over de tong

Wendy zette op 10 februari het filmpje ‘voor onze lieve 16-jarige Sem’ online via Instagram. Daarin is te zien hoe de tiener geblinddoekt door zijn moeder en zijn vader Xander de Buisonjé naar het cadeau wordt geleid. ,,Je wilde natuurlijk als je 16 bent een scooter. Maar wij dachten allemaal dat het met een scooter niet de vraag is óf je valt, maar wanneer je valt. Toen gaf je mij een foto van een oud barreltje, uiteindelijk stuurde je ook een foto van je droom’', liet Wendy haar zoon weten. 

Sem reageerde gelukzalig toen hij zich omdraaide en de spiksplinternieuwe brommobiel zag, maar het cadeau ging al snel over de tong toen iemand opperde dat het om een sponsordeal zou gaan. De importeur biedt de microcars vanaf zo'n 10.000 euro aan. Wendy ontkent dat het om een gesponsorde actie gaat.

Er ontstond ook een kamp dat zich positief uitliet. ,,Vet cadeau moeders. Waarom niet? Als het kan moet je er van genieten’’, reageerde iemand. De video kreeg bijna 50.000 likes.

Luister hieronder de podcast van onze mediaredactie, waarin onder meer de brommobiel wordt besproken:

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (54%)
  • Maan - Ik kom eraan (15%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (19%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
21794 stemmen