Volledig scherm
Wendy van Dijk © ANP Kippa

Wendy van Dijk stapt over van RTL 4 naar SBS 6 van John de Mol

updatePresentatrice Wendy van Dijk (47) stapt over van haar huidige werkgever RTL 4 naar Talpa: het mediahuis van John de Mol. Wanneer Van Dijk bij haar nieuwe werkgever aan de slag gaat, is nog niet duidelijk. Haar contract bij RTL4 loopt eind juni af. 

Wendy, zo liet ze vanavond weten, is erg blij met de transfer naar Talpa waar de zenders Veronica, SBS 6 en Net 5 onderdeel van zijn. ,,Ik kijk ernaar uit om samen met Talpa Network verder te bouwen aan Wendy Multimedia, waar we vier jaar geleden succesvol mee zijn gestart,” zegt Wendy van Dijk die een contract tekende voor vijf jaar. ,,Ik heb heel veel zin om nieuwe televisieavonturen aan te gaan bij de zender waar ik ben begonnen! Ik krijg bij Talpa Network de ruimte om op hele innovatieve manieren met de kijkers in contact te zijn. Dat is voor mij de verdieping waar ik naar op zoek was.” Ze gaat hoe dan ook Dance Dance Dance en misschien Superkids doen bij SBS 6. 

Verder komen er nog andere, nog te ontwikkelen programma's haar kant op. ,,John de Mol heeft gezegd dat hij me goede programma's gaat bieden. Hij vertelde ‘als ik dat niet doe, heeft een samenwerking weinig zin’. 

,,Met Wendy halen we echt een triple A-ster binnen,” reageert Talpabaas John de Mol in een statement. ,,Zij heeft zoveel ervaring, zij is zo’n grote naam. Ik heb gemerkt dat dit steeds belangrijker wordt bij het grote publiek. Ik vind het geweldig om Wendy als persoon erbij te hebben, en ik ben er ook zeker van dat wij samen grote stappen kunnen zetten om het multimedia merk Wendy nog veel groter te maken dan het nu is.”

Wendy, die recent nog liet weten ‘goed te zitten bij RTL’, is sinds juli 2006 één van de grote sterren geweest van RTL, waar ze onder andere The Voice  of Holland presenteert. Haar overstap naar Talpa Network - feitelijk een terugkeer naar haar oude werkgever SBS 6 - is in goed overleg gegaan. ,,Ik heb bij RTL de kans gekregen om mij als presentatrice en als actrice enorm te ontwikkelen de afgelopen jaren. Ik ben RTL daar zeer dankbaar voor. Ik zal altijd terugkijken op een heel waardevolle en warme tijd.” Volgens Wendy heeft ze het ‘verschrikkelijk moeilijk’ gehad met de keuze om over te stappen van RTL naar Talpa. ,,Maar in mijn onderbuik bleef de nieuwe uitdaging bij Talpa trekken. Daarom ga ik met pijn in het hart weg bij RTL.”

RTL-baas Sven Sauvé liet vanavond aan deze site weten het vertrek van Wendy te betreuren. ,,Zij is al jarenlang een zeer gewaardeerde collega die aan het succes van RTL een grote bijdrage heeft geleverd als presentatrice en actrice. We wensen haar veel succes bij Talpa. Wij gaan op zoek naar een nieuwe presentatiepartner voor Martijn Krabbé bij The Voice.” De opnames voor een nieuw seizoen The Voice Kids, zonder copresentator Wendy van Dijk dus, gaan deze zomer van start.

Huwelijk

Voormalig RTL-programmadirecteur Erland Galjaard (51), de echtgenoot van Wendy van Dijk, stopte in februari vorig jaar met zijn functie bij de commerciële zender. Algemeen bekend is inmiddels dat hij zeer waarschijnlijk ook bij Talpa aan de slag gaat. Talpa heeft bevestigd dat het gesprekken voert met de voormalig RTL-programmadirecteur over een eventuele nieuwe functie binnen het bedrijf. Het huwelijk van Galjaard en Van Dijk bevindt zich momenteel in zwaar weer. De twee zijn aan het knokken om hun relatie te redden. ,,Erland is een man bij wie ik me nog steeds het meest veilig voel’’, liet ze aan RTL Boulevard weten. En over een eventuele samenwerking bij Talpa met haar man: ,,Erland en ik kunnen dit soort dingen goed scheiden.’’

De kans dat ook Martijn Krabbé (RTL4) naar Talpa gaat, is overigens klein. John de Mol hoeft hem (voorlopig) niet te bellen voor Talpa, hij heeft nog een driejarig contract bij RTL, zo liet hij recent weten. ,,,En zolang de inhoud mij aanstaat, blijf ik deze club trouw.” Krabbé wenste Van Dijk vanavond via Instagram veel succes. ,,Ik ga je missen.”

The Voice

Wat de overstap van Wendy van Dijk betekent voor haar aandeel in The Voice of Holland, is nog niet helemaal duidelijk. Van Dijk liet vanavond weten het nu lopende seizoen in elk geval af te zullen maken. Wel is zeker dat John de Mol zijn succesvolle format naar zijn eigen bedrijf wil halen. Of dat kan, wordt momenteel door juristen van RTL en Talpa onderzocht.  De komst van Van Dijk betekent nog niet dat De Mol die strijd nu heeft gewonnen, aldus een Talpa-woordvoerder. Gezien de uitspraak vandaag van RTL-baas Sauvé dat een vervanger voor Wendy bij The Voice wordt gezocht, blijft het programma daar voorlopig nog. Volgens Wendy van Dijk zelf, zo vertelde ze vanavond aan RTL Boulevard, heeft John de Mol haar niet beloofd dat The Voice hoe dan ook naar SBS 6 zal gaan. Met grote stelligheid. ,,Nee, dat is niet het geval.”

Wendy van Dijk is niet de eerste zogenoemde A-ster die van RTL 4 verkast naar Talpa. Gordon, Winston Gerschtanowitz en Johnny de Mol gingen haar al voor. Hetzelfde geldt voor Lodewijk Hoekstra, Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Kenners houden ook sterk rekening met de komst van Linda de Mol. De presentatrice heeft meermaals laten weten haar broer te volgen als hij een beroep op haar doet. Hoe dan ook raast momenteel een ware transfertornado door de Nederlandse tv-wereld. 

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (55%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (45%)
7222 stemmen