Wereld ligt aan de voeten van Glennis Grace: 'Dit is insane'

america's got talentGlennis Grace is overweldigd door de reacties die ze krijgt op haar deelname aan het dertiende seizoen van America's Got Talent. Vannacht (Nederlandse tijd) werd duidelijk dat ze de kritische jury unaniem omver blies met de powerballade Run To You van Whitney Houston. ,,Het is insane'', reageert de 40-jarige vocaliste over de bakken lof.

De wereld ligt aan de voeten van Glennis Grace (echte naam Glenda Hulita Elisabeth Batta) nadat ze vannacht in haar pyjama in haar Amsterdamse appartement haar eigen auditie via een speciale link terugzag. Hoewel ze enige tijd geleden al naar Los Angeles vloog om daar de jury van America's Got Talent te verpletteren, was ze toch nerveus. ,,Ik weet dat veel van jullie zenuwachtig zijn, maar ik kan zeggen dat ik dat ook ben. Dit is een groot ding voor me, uitgezonden worden in Amerika. Wat er ook gebeurt, ik voel me erg gesteund. Het verwarmt mijn hart hoe iedereen hiermee bezig is'', liet ze vlak voor de uitzending los. Glennis was zich maar wat bewust van het feit dat de show gemiddeld 11 miljoen kijkers trekt.

Wie de beelden terugkijkt ziet dat Glennis het immense AGT-podium in de Universal Studio's betrad in een spijkerbroek en wit hemdje. Nadat ze een paar seconden voor zichzelf nam, zette ze een verpletterende auditie neer en zong ze het nummer van haar grote idool loepzuiver. 

Lief

Howie Mandel, Mel B, Heidi Klum en Simon Cowell luisterden ademloos naar Glennis, die haar zenuwen tot aan de laatste seconde de baas bleef. ,,Je maakt ons, maar vooral jezelf trots'', concludeerde de Canadese stand-upcomedian Mandel, die Glennis samen met zijn collega's zonder enige twijfel een vrijkaartje voor de volgende ronde gaf.

De zangeres zelf reageerde backstage geëmotioneerd op het jurycommentaar. ,,Dank dat jullie zo lief voor me zijn geweest'', perste ze eruit.

Volledig scherm
© YouTube

Batta en Amerika

The day after kan Glennis bij een instagramfoto van haar AGT-momentje rekenen op 10.000 likes. De reacties zijn inmiddels niet meer te tellen. ,,Ze vindt de lof insane'', reageert haar manager Irene de Kom. Omdat Glennis een geheimhoudingsplicht tekende over het verloop van de talentenjacht, kan ze verder niets loslaten. Wel is bekend dat America's Got Talent een wens van haar 11-jarige zoon Anthony Shane is die uitkomt.

Quote

De beste stem ever... En ook nog eens de liefste

Carlo Boszhard

Ladies of Soul, het soulkwartet dat naast Glennis bestaat uit Berget Lewis, Edsilia Rombley en Candy Dulfer, laat weten trots te zijn op hun 'GG'. Songwriter-producer Eva Simons reageert dat 'eindelijk' een groter publiek kan genieten van Glennis' 'geweldige stem'. ,,Heerlijk om je er zo voor te zien gaan'', schrijft ze op Instagram. Zanger Wolter Kroes - een goede vriend van Glennis - noemt de auditie 'onvoorstelbaar goed'. ,,Glen je was, bent en blijft onze beste zangeres! Batta gaat Amerika veroveren, dat riep ik jaren geleden al. En nu de hele wereld!''

Modeontwerper Janice (Jan Bosmans) denkt dat Glennis heel ver gaat komen. ,,Het gaat gewoon gebeuren. Ik weet dit al heel lang! En jij ook! Dus nu gaat iedereen het zien. Die dingen die je in slaap zag, worden nu echt. Dat beloof ik je'', wenst hij haar toe. Ook presentator Carlo Boszhard is supertrots. ,,De beste stem ever... En ook nog eens de liefste.'' En voormalig K3'tje Kristel Verbeke laat vanuit Vlaanderen weten: ,,You go, girl!''

Na haar succesvolle zogenoemde Judges' Auditions staat Glennis nog het Bootcamp in Las Vegas te wachten, waarbij ze voor de tweede keer voor de jury optreedt. Dan komt presentatrice Tyra Banks ook in beeld. Mocht Glennis tijdens het Bootcamp sneuvelen, dan maakt ze nog kans op een 'wildcard' die haar naar de live shows kan brengen.

De YouTube-video van Glennis' auditie is ruim 195.000 keer bekeken en staat op de vierde plaats van de trending-lijst.

Run To You

Glennis Grace gaf zich niet zelf op voor AGT. Haar internationale management bracht de video waarin ze tijdens één van de Ladies of Soul-concerten Whitney Houstons Run To You zingt onder de aandacht bij de producent van het programma. Die was zo onder de indruk, dat de Nederlandse powerzangeres werd uitgenodigd om auditie te komen doen voor de jury.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (54%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (46%)
5687 stemmen