Volledig scherm
Yo en Wes tijdens de opening van XaXa. © BRUNO PRESS

'Wesley en Yolanthe verkopen restaurant XaXa'

Wesley Sneijder (34) en Yolanthe Cabau van Kasbergen (34) hebben naar verluidt hun restaurant op het Spaanse eiland Ibiza gesloten. Volgens Shownieuws is het etablissement, dat ook een loungeclub-bestemming heeft, verkocht. Of dit iets te maken heeft met de mogelijke relatiebreuk tussen de twee, is niet bekend.

Xavier, de broer van Yolanthe, kan aan Shownieuws niet bevestigen of XaXa daadwerkelijk is verkocht. Wel laat hij weten dat hij 'niets meer met het restaurant te maken heeft'. De manager van Yolanthe heeft nog niet op de berichtgeving gereageerd. De instagrampagina van XaXa wordt sinds augustus vorig jaar al niet meer ge-update. De pagina van de bijbehorende XaXa Boutique is nog wel online.

In februari doken er geruchten op dat het luxe etablissement zijn deuren zou sluiten. Dat zou mede het gevolg zijn van klachten uit de directe omgeving. Zo zouden bewoners van appartementen op de rotsen boven XaXa hebben geklaagd over aanhoudende geluidsoverlast. Het management van de twee ontkende dat daar sprake van was.

Gesjoemel

Het is niet de eerste keer dat er gedoe is rond de club die inmiddels is uitgegroeid tot een populaire hotspot van vakantiegangers en binnen- en buitenlandse sterren. De Spaanse autoriteiten begonnen vorig jaar een onderzoek naar XaXa. Volgens de Spaanse website Noudiari was er mogelijk gesjoemeld met vergunningen om het etablissement groter te maken dan eigenlijk is toegestaan. De Sneijders zouden de trendy beachclub aan het strand van Cala Tarida - de geboorteplaats van Yolanthe - zonder toestemming hebben uitgebreid. 

Zowel Wesley als Yolanthe hebben zich na de bekendmaking van hun breuk afzijdig gehouden van de media. Alleen Wesley kwam op sociale media met de korte, cryptische mededeling dat hij het meermaals verknald heeft. Yolanthe heeft nog met geen woord gerept over de kennelijke privécrisis. Wesley is er na zijn eerdere reactie, waarin hij letterlijk stelde ‘we zijn nog niet gescheiden’, ook niet meer op terug gekomen. Hij woont en werkt momenteel in Qatar bij de club Al-Gharafa. Over de reden voor de breuk wil het tweetal niets kwijt. 

Het is niet duidelijk of de twee voor de wet uit elkaar zijn, maar ze zullen in elk geval niet meer samenleven.

XaXa (fonetisch: Tsa Tsa) als naam is een vondst die te danken is aan Xess Xava, het zoontje van het paar dat zichzelf vaak XaXa noemt. Zijn moeder was tot pal voor de opening in de zomer van 2017 nog druk met alle voorbereidingen. Zo zocht ze de planten en palmbomen voor het restaurant uit en voor aan een van de muren koos ze voor een reusachtige afbeelding van een Boeddha-hoofd.

Het restaurant (220 plaatsen, witte stoelen en tafeltjes) heeft een loungegedeelte (50 plaatsen op bankjes en poefs) met een cocktailbar.