Volledig scherm
Rik van de Westelaken © anp

WIDM-presentator Rik: Enthousiaste reacties voelen als een warm bad

InterviewRik van de Westelaken is overweldigd door alle reacties op zijn presentatieklus voor Wie is de Mol?. De 46-jarige presentator neemt na zeven jaar het stokje over van Art Rooijakkers. ,,Je hoopt natuurlijk altijd dat mensen van tevoren goed reageren, maar dit voelt echt als een warm bad", vertelt hij aan deze site.

Quote

Ik kan niet anders dan mezelf zijn en ik hoop dat de kijkers het ook leuk vinden met mij

Rik van de Westelaken

,,Een flinke verantwoordelijkheid, maar super spannend én een logische stap'', zo omschrijft de nieuwbakken presentator van Wie is de Mol? zijn nieuwe avontuur dat per 1 mei van start gaat. Na zeven jaar presenteren, neemt Art Rooijakkers afscheid van het geliefde spelprogramma. Voelt hij druk nu hij de populaire presentator gaat vervangen? ,,Nee, hoor. Ik ben niet bezig met wat Art heeft gedaan. Alles wat je voor de eerste keer doet, is natuurlijk spannend. Maar ik kan niet anders dan mezelf zijn en ik hoop dat kijkers het ook leuk vinden met mij", klinkt het nuchter aan de andere kant van de telefoon.

Het begon vanmorgen goed voor Van de Westelaken. Direct na de bekendmaking van Avrotros stroomden de felicitaties binnen. Daar komt voorlopig nog geen einde aan. ,,Je hoopt natuurlijk altijd dat mensen van tevoren enthousiast zijn, vooral met zo'n populair programma. Maar dit had ik niet verwacht. Op sociale media, bij de omroep zelf: ik krijg ontzettend veel berichtjes. Het voelt echt als een warm bad", vertelt Van de Westelaken enthousiast. 

Kijkcijfers

Als liefhebber en oud-kandidaat van Wie is de Mol? staat Van de Westelaken ook  een andere uitdaging te wachten. ,,Ik vond het als kandidaat wel eens moeilijk om mijn mond niet voorbij te praten, maar ik ben gepokt en gemazeld voor deze klus. Op dit moment weet ik nog niets, maar dat gaat natuurlijk veranderen als ik begin met mijn baan. Gelukkig heb ik als kandidaat ervaring gekregen hoe ik het beste het grote geheim kan bewaren! Er gaat dus een groot slot op mijn mond."

In tegenstelling tot de presentatieklussen voor Net5, trekt Wie is de Mol? wekelijks miljoenen kijkers. Wat doet dat met Van de Westelaken? ,,Ik ga niet ontkennen dat het spannend is, maar ik ben wel erg blij met de keuze van de omroep. Het voelt als een logische stap en ik ben er helemaal klaar voor."