Volledig scherm
PREMIUM
Rik van de Westelaken in Wie is de Mol? © AvroTros

Wie is de Mol?-deelnemers doen er alles aan om geheim te blijven, maar helaas

Jarenlang lukte het de Wie is de Mol?-deelnemers maar niet om tijdens de opnameperiode stil te blijven op social media. Hierdoor was het vijf jaar op een rij mogelijk om te zien welke deelnemers in een vroegtijdig stadium van het spel af zouden vallen. Dit jaar hebben de deelnemers zich beter dan ooit aan de mediastilte gehouden, maar toch zijn ze gespot. 

In 2014 vroeg social media-analist Jaap van Zessen zich voor het eerst af hoe de deelnemers van Wie is de Mol? omgingen met social media tijdens de opnames van het programma. Het spel is een afvalrace die in drieënhalve week wordt opgenomen buiten Nederland en afvallers worden eerder terug naar huis gestuurd. Zo bleek in 2014 uit een social media analyse dat sommige deelnemers na een week vrolijk weer in Nederland waren. Doordat deelnemers tijdens de opnameperiode veel minder actief zijn op social media, bleek dat de opnames altijd plaatsvinden van half mei tot half juni, terwijl de afleveringen pas in januari van het nieuwe jaar worden uitgezonden. 

Al die tijd mogen deelnemers niemand iets vertellen over het spelverloop. Dit vindt de programmaleiding zo belangrijk dat deelnemers zelfs een contract moeten tekenen dat ze niets mogen vertellen over het spel, doen ze dit wel, dan staat daar een boete van 250.000 euro tegenover. 

Zo makkelijk als het in 2014 was om afvallers op te sporen, is het daarna niet meer geworden. Wel was dankzij het volggedrag van kandidaten op social media nog veel informatie te achterhalen en omdat het BN'ers zijn doken er altijd weer berichten op van mensen die met de deelnemers op de foto gingen, terwijl de opnames in het buitenland nog gaande waren. Dat deelnemers niets op social media mogen plaatsen hebben ze al een aantal jaren begrepen, toch nam Robèrt van Beckhoven vorig jaar nog zijn telefoon op toen Radio 10 belde, waardoor op die manier toch nog een afvaller te vinden was.

Hints Wie is de Mol?

De tien deelnemers van dit jaar zijn allemaal actief op Instagram en velen van hebben een account op Facebook of Twitter. Uit de berichten die ze tussen half mei en half juni 2019 plaatsten, valt dit jaar weinig extra informatie te halen en de instructies lijken goed opgevolgd. Is er dan helemaal niets opmerkelijks te vinden op social media? Toch wel, wil je weten wat die hints zijn, lees dan verder onder de video met de grootste blunders van de afgelopen jaren. Wil je het niet weten, stop dan voor de zekerheid hier met lezen. 

Let op: wil je meer weten log dan in. Ben je ingelogd en wil je geen hints lezen over wie er (mogelijk) af gaan vallen: LEES NIET VERDER.

  1. Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel Beelen (42) en zijn nieuwe liefde Malou (29) hebben vandaag op Radio Veronica voor de eerste keer teruggeblikt op hun first date. Zo doet Malou aan nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers onder meer uit de doeken dat ze de eerste kus ‘nogal degelijk’ vond. Iets waar Giel compleet anders over denkt. ,,Voor mijn gevoel heb ik gewoon vet gezoend.” Het koppel is in ieder geval nog lang niet op elkaar uitgekeken. ,,Ik denk dat er nog veel dates volgen.’’