Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong © AD

Wie neemt Frank Masmeijer tegen zichzelf in bescherming?

angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft drie keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Quote

Het is bijna niet aan te zien hoe Masmeijer voor alle gewillige camera’s en microfoons krampach­tig probeert zijn onschuld te bewijzen

Is er nou niemand die Frank Masmeijer tegen zichzelf in bescherming neemt en dringend adviseert te stoppen met alle media-optredens? Zijn dochters, nieuwe vriendin, moeder, advocaat Knoops?

Vooral die laatste moet deze week toch hoofdschuddend voor de tv hebben gezeten bij het interview bij RTL Late Night en helemaal bij de twee uur durende documentaire De Zaak Frank Masmeijer op SBS 6.

Misschien was het Knoops wel die donderdag zijn cliënt belde bij de start van RTL Boulevard en hem verbood de confrontatie aan te gaan met Peter R. de Vries. Maar de ‘vlucht’ uit de studio die vervolgens breed werd uitgemeten, was publicitair minstens zo rampzalig.

Het is bijna niet aan te zien hoe Masmeijer voor alle gewillige camera’s en microfoons krampachtig probeert zijn onschuld te bewijzen. Maar zich vervolgens door zijn halve ontkenningen en halve antwoorden, gebrek aan steekhoudend tegenbewijs en zijn lichaamstaal alleen maar verdachter maakt. De laatste mensen die nog in zijn onschuld geloven zijn deze week tot het uiterste getart. Of gewoon keihard van hun geloof gevallen.