Volledig scherm
PREMIUM
Katja Schuurman en Thijs Römer © Pim Ras

'Wij hebben genoeg om uit te putten'

Katja en Thijs in Blind DateHun leven delen, dat zat er voor Katja Schuurman en Thijs Römer niet langer in. Maar hun liefdesverleden komt goed van pas in het stuk dat ze vanaf morgen in het DeLaMar opvoeren, Blind Date. ,,Er is iets nieuws ontstaan. En dat is heel bestendig.’’

Het interview is halverwege wanneer Katja Schuurman na een grapje lachend haar armen om Thijs Römer heen slaat. Ze pakt hem stevig vast en drukt haar wang tegen de zijne. Ze glunderen. Tien minuten later kijken de ex-geliefden elkaar opnieuw lachend aan. ,,Ik ben zó blij dat wij niet meer getrouwd zijn’’, zegt Römer. ,,Nou, ik óók’’, roept Schuurman. Hun lach buldert door het restaurant.

  1. Een tournee zit er voor Blind Date niet in, best zonde
    PREMIUM
    Recensie

    Een tournee zit er voor Blind Date niet in, best zonde

    Natuurlijk, iedereen in de zaal weet het. De twee acteurs die deze voorstelling over twee ex-geliefden gaan spelen, zijn zelf ooit getrouwd geweest. En dan heet de ene hoofdpersoon in Blind Date ook nog Katja, net als Katja Schuurman zelf. Voor zover het al ongemakkelijk zou kunnen worden: Schuurman en Thijs Römer tackelen dit gegeven vakkundig nog voordat ze beginnen. Ze spreken de zaal toe, waarbij ze hun gezamenlijke liefdesverleden benoemen en er bij wijze van grap aan toevoegen dat elke overeenkomst met de realiteit berust op toeval. Die inleiding leidt ertoe dat de bezoeker zich nog net even extra inspant in zijn poging om te vergeten dat hier op het podium twee (van tv en film) bekende Nederlanders acteren. Zeker in het geval van Schuurman, die vooral ook veel presentatiewerk op tv verricht, is dat losmaken niet zo eenvoudig. Of zoiets lukt, ligt uiteindelijk aan de spelers zelf. In Blind Date, een bewerking van de film die regisseur Theo van Gogh in 1996 maakte, draait het om Pom (Römer) en Katja, die bij een verkeersongeluk hun 3-jarige dochtertje verloren. Hun relatie is onder dat drama bezweken, niettemin proberen ze wanhopig samen tot verwerking te komen en daarmee nader tot elkaar. Hun werkwijze daarbij: blind dates met elkaar organiseren via contactadvertenties. Elke ontmoeting begint met een nieuwe kennismaking, maar het doel bereiken blijkt lastiger dan gehoopt.