René van der Gijp heeft de racisme-uitzending van Veronica Inside maandagavond ervaren als een ‘Joegoslavië-tribunaal’. Wat hem betreft was dit de laatste uitzending waar hij en Johan Derksen aan meewerkten.
Volledig scherm
René van der Gijp heeft de racisme-uitzending van Veronica Inside maandagavond ervaren als een ‘Joegoslavië-tribunaal’. Wat hem betreft was dit de laatste uitzending waar hij en Johan Derksen aan meewerkten. © ANP Kippa

Wilfred Genee voelde grond onder voeten wegzakken: ‘Dit gaat fout, dacht ik’

Na een eerder afgekondigde mediastilte reageerde Wilfred Genee vanmiddag in zijn radioshow alsnog op de reuring rond Veronica Inside. Van een mea culpa is volgens Genee geen sprake, maar hij wil best uitleggen hoe hij de afgelopen week heeft beleefd. Volgens de presentator waren er vooraf heldere afspraken gemaakt over de uitzending van afgelopen maandag. ,,Ik ging zenuwachtig de uitzending in en ik dacht: dit gaat hel-le-maal fout.”

  1. Johan Nijenhuis maakt uitstapje naar Marokko: ‘Ik was zelf moe van het witte romcom-meisje’
    PREMIUM
    video

    Johan Nijenhuis maakt uitstapje naar Marokko: ‘Ik was zelf moe van het witte rom­com-meis­je’

    Regisseur Johan Nijenhuis, de koning van de Nederlandse romantische comedy, gooit het over een andere boeg. Geen blonde vrouw die steen en been klaagt over haar mislukte liefdesleven in zijn nieuwe film, maar een Marokkaanse die zichzelf dwingt open te staan voor de liefde. Na Verliefd op Cuba en de Toscaanse Bruiloft is het tijd voor een uitstapje naar Afrika, en wel in de vorm van de Marokkaanse Bruiloft.