Will Smith slaat Chris Rock op Oscarpodium en schokt live-publiek

VideoZowel de zaal als het miljoenenpubliek dat live naar de 94ste Oscaruitreiking keek, was er even van overtuigd dat het een act betrof. Maar het bleek alles behalve ingestudeerd: een beledigde en woeste Will Smith stoof het podium op, gaf presentator Chris Rock een dreun en schreeuwde dat hij het niet in zijn ‘fucking’ hoofd moest halen om de naam van zijn vrouw nog één keer te gebruiken. Smith werd kort daarna bekroond als beste acteur voor zijn rol in King Richard

80 reacties

 • Coby van der Vliet

  1 jaar geleden
  Nee, want Chris Rock is ook een standup comedian. En wat hij zei was niet eens 1/10 van de opmerkingen die Ricky Gervais maakte in het verleden. Een slechte grap is niet een rechtvaardiging om iemand geweld aan te doen. En een volle klap geven is natuurlijk wel geweld. Will Smith had het aan zijn vrouw moeten overlaten. Die is volwassen genoeg om Rock verbaal van repliek te dienen. Want nu gaat het niet over de mislukte poging tot een grap maar om zinloos geweld.
 • Henk Ermans

  1 jaar geleden
  @coby van der vliet: Dat is appels met peren vergelijken. Bij een standupshow weet ik dat ik naar een voorstelling kijk waarbij het vooral de bedoeling is om rake grappen te maken; dat is heel iets anders dan aanwezig zijn bij een awardshow! Toegegeven: het (letterlijk) klappen uitdelen (geweld vind ik in dit geval een te groot woord) is altijd af te keuren, zeker als je een voorbeeldfunctie hebt. Maar soms is te veel gewoon te veel (zoals duidelijk te zien is aan Jada's gezicht).
 • Peter Laar

  1 jaar geleden
  Alle reacties gelezen maar kijk wie wil Smit in het verleden in zijn shows heb beledigd ? Maar dat is grappig dan? Nu doet een ander bij hem en wordt boos? Als hij eigenwaarde had en respect voor zijn vrouw had hij beter verbaal scherp kunnen zijn en organisatie op aangesproken. Nu winnaar van een oscar maar blijft een loser.
 • Pieter Leijten

  1 jaar geleden
  Ik geef Will Smith groot gelijk dat hij de smakeloze grap van die gek niet accepteert. Je maakt geen grappen over de ziekte van mensen! En hij beschermt zijn vrouw volkomen terecht. Hij heeft een statement afgegeven dat die grappen kwetsend zijn! Comedians denken dat ze alles maar mogen zeggen.
 • Coby van der Vliet

  1 jaar geleden
  @Eric van Oorschot, ooit een show gezien van Jimmy Carr? Die zit vol met grappen over de kerk, pedofilie, misbruik, discriminatie, ziektes. Wat moet zo'n komiek doen? Elke opmerkingen op een schaaltje wegen om te voorkomen dat een maf die zich beledigd voelt het podium oploopt en hem een kopstoot geeft? En nee, de grap schurkte tegen het walgelijke aan. Maar klappen uitdelen? Als W. Smith naar hem toe was gegaan en hem de huid had vol gescholden was dat OK geweest. Een klap, nope.