Een muurschildering van het incident in de Duitse stad Berlijn.
Volledig scherm
Een muurschildering van het incident in de Duitse stad Berlijn. © AFP

Will Smith weigerde Oscaruitreiking te verlaten, Chris Rock is klap ‘nog aan het verwerken’

Will Smith werd afgelopen weekend gevraagd de Oscaruitreiking te verlaten, na de klap die hij uitdeelde aan komiek Chris Rock. De acteur weigerde dit, laat The Academy of Motion Picture Arts and Sciences weten. Intussen moet Rock het voorval ‘nog verwerken’.

77 reacties

 • Peter Van der Veen

  12 maanden geleden
  De Academy moet zich al schamen getuige de uitspraken van mevrouw Whoopi Goldberg over WOII. Als we dan toch bezig zijn vind ik die uitspraken wel een heel stuk erger.
 • C.J.H. PIETERSE

  12 maanden geleden
  Nu in AD: Politieagenten Los Angeles zeiden tegen Rock: "Dit is geweldpleging, we kunnen Smith nu aanhouden". Als hij aangifte zou doen, zouden ze hem direct arresteren, maar dat wilde hij niet: "Nee, nee, ik ben oké", zei hij. Will Smith riskeert geschorst of geroyeerd te worden als lid. Allemachtig, ik denk dat de politie wel wat anders te doen heeft in LA! De Academy zou zich ernstig blameren als ze Smith zouden royeren (en Oscar-beeldje terugeisen). Will Smith: gefeliciteerd met je 1e Oscar!
 • irene Pap

  12 maanden geleden
  Die hele scene is als een mega B film. Eerst lacht Will er zelf ook om. Wat een overdreven gedoe!
 • Ruud Spermon

  12 maanden geleden
  Geen fan van Will Smith maar nog minder van cabaretiers die misplaatste grappen maken ten koste van andermans verdriet. Will well done!
 • Wilma Lutz

  12 maanden geleden
  Aangszien ik de grappen van Chris Rock vaak te ver vind gaan,hij maakt grapjes over een ziekte die afschuwelijk voor vrouwen is,een man is nog vaak sexy met een kale kop. Maar bij vrouwen toch meestal niet. En ik zou die vent ook een klacht verkopen. Als ik daar gezeten had,en hij had mij zo beledigt,tjonge die had ik een klacht verkocht hoor. Het siert will smit juist, dat hij het opnemen doet voor zijn vrouw,niet iedere man doet dat hoor.
 1. Oscars-host voelde zich ziek na incident Will Smith: ‘Onbegrijpelijk dat hij mocht blijven’

  Os­cars-host voelde zich ziek na incident Will Smith: ‘Onbegrij­pe­lijk dat hij mocht blijven’

  Comedian Wanda Sykes (58), die met Amy Schumer en Regina Hall de Oscar-uitreiking presenteerde, vindt het onbegrijpelijk dat Will Smith niet meteen de zaal uit is gezet nadat hij Chris Rock had geslagen. Als gastvrouw wil ook zij excuses van Smith, die ook nog een beeldje in ontvangst mocht nemen. ,,Ik had het podium op willen rennen om te zeggen: Will Smith kon er vanavond helaas niet bij zijn.’’