Willemijn Verkaik
Volledig scherm
PREMIUM
Willemijn Verkaik © Diana Vellema

Willemijn Verkaik zat na Oscar-avontuur ineens thuis: ‘Cold turkey afkicken van de adrenaline’

Het was voor musicalster Willemijn Verkaik cold turkey afkicken van de adrenalinegolf van de maanden vóór corona. Van het podium van de Oscars, de theaters met Annie de musical en de voorbereidingen op haar nieuwe rol in Waitress, naar noodgedwongen even helemaal niks. Maar nu mag ze weer.

 1. Willemijn Verkaik zingt op de Oscars: ‘Alle grote talenten zijn hier, Brad Pitt zit op 3 meter’
  PREMIUM

  Willemijn Verkaik zingt op de Oscars: ‘Alle grote talenten zijn hier, Brad Pitt zit op 3 meter’

  Musicalster Willemijn Verkaik (44) is niet iemand die snel onder de indruk raakt, maar optreden zondagnacht op de Oscars is zelfs voor haar iets om euforisch van te raken. Ze zal samen met Elsa-actrices uit onder meer Polen, Spanje en Japan het liedje Into the Unknown uit de film Frozen II zingen. ,,Ik zie dat op drie meter de stoeltjes van Leonardo DiCaprio en Brad Pitt staan, dat is best wel spannend.”
 2. Oscaroptreden Willemijn Verkaik als Elsa blijft beperkt tot één zinnetje in het Duits
  Update

  Oscaroptre­den Willemijn Verkaik als Elsa blijft beperkt tot één zinnetje in het Duits

  De Nederlandse musicalster Willemijn Verkaik (44) schitterde tijdens de Oscarceremonie toen zij met negen andere ‘Elsa’s’ het lied Into the Unknown uit Frozen 2 mocht zingen. Verkaik zong een regel in het Duits, een van de talen waarin zij het personage Elsa heeft ingesproken. De zangeres is ook te horen in de Nederlandse versie van Frozen 2, die nog in de Nederlandse bioscopen draait.