Angela de Jong.
Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong. © Shody Careman

Willems vader telde 25.000 euro per jaar neer voor de school van zijn zoon. Status, hè?

Angela Kijkt TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.

78 reacties

 • jan van Blitterswijk

  4 maanden geleden
  Wat mij hogelijk verbaast is dat bij sommigen het woordje 'afgunst' en 'jaloers' naar voren komt. Maar hoe denken en praten jonge welgestelden nu werkelijk over minderbedeelden? In termen van : loosers , kansloze sukkels of Jan met de pet ? Waarschijnlijk hanteren zij nog minder vlijende bewoordingen.
 • Marie-Louise Martens

  5 maanden geleden
  Tja, kift naar anderen die materieel een luxer leven lleiden, is er altijd geweest. ik heb het gevoel dat de huidige hersenspoeling om altijd maar ontevreden te blijven en naar anderen te kijken die “meer” hebben echt wel buitenproportioneel en opgefokt is. Trouwens, ik vind het nogal van elitaire minachting getuigen om te suggereren dat een burger zonder bull een ondermaats leven zou moeten leiden. Mijn hemel, wat een verwend volk in NL.
 • R. Laarman

  5 maanden geleden
  Helemaal eens met Marie-Louise Martens
 • Lonneke Velden, van der

  5 maanden geleden
  @Marie-Louise, klopt dat er heel veel voorzieningen zijn op allerlei gebieden, maar als kinderen met een hele hoop brains en een passie toch door privé onderwijs een ander soort onderwijs krijgen en daarom veel minder kans krijgen op de juiste werkplek te komen is dat toch niet helemaal eerlijk. Want dat wordt nu steeds meer de route en de welgestelden kunnen zo hun plek en toekomst voor hun kids veiligstellen …(laatste aflevering). : en vanuit mezelf: Geld is energie/liefde, Christusbewustzijn.
 • Marie-Louise Martens

  5 maanden geleden
  @vanderVelden In mijn optiek zijn in NL - naast collectieve voorzieningen - veel inmateriele zaken heel goed geregeld en voor alle burgers toegankelijk w.o. mensenrechten, algemene toegang tot goed onderwijs, medische zorg, sociale voorzieningen, vrijwilligerswerk, sportclubs, onderhoud openbare buitenruimtes etc. In mijn optiek is dit ook rijkdom. Bovendien, met een voortdurende instroom van kansarme migranten, blijft het dweilen met de kraan open. Ik begrijp echt het taboe hierop niet.
 1. Martijn Krabbé geeft Kopen zonder kijken-stel schrik van hun leven: ‘Zoektocht afgesloten’
  met video

  Martijn Krabbé geeft Kopen zonder kij­ken-stel schrik van hun leven: ‘Zoektocht afgesloten’

  Het had niet veel gescheeld of het team van Kopen zonder kijken had gisteravond de zoektocht naar het nieuwe droomhuis van Jeroen en Carlijn gestaakt. Presentator Martijn Krabbé kwam, voor het oog van 1.446.000 kijkers, met een keiharde boodschap: ,,We kunnen nu twee dingen doen. Of jullie zeggen: we gaan het radicaal anders doen. Of jullie zeggen: we kunnen dit niet langer aan en stoppen ermee.”