William en Kate delen schattige foto's van spelend kroost in de tuin

foto'sKate Middleton, de echtgenote van de Britse prins William, heeft een showtuin ontworpen voor de Chelsea Flower Show in Londen. De tuin heeft veel varens en natuurlijk groen om het belang van natuur te benadrukken voor het welzijn van kinderen en volwassenen. Nu de tuin af is, nodigde de 37-jarige hertogin haar man en kinderen uit om hem als eerste te bewonderen en de touwschommel uit te proberen.

In de tuin, Back to Nature Garden genaamd, bevinden zich naast een touwschommel ook een hoge boomhut en een beek met watervallen. Op Instagram deelt Kensington Palace een groot aantal foto's van het resultaat. Kate's kinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis hebben haar de afgelopen maanden geholpen met het verzamelen van mos, bladeren en twijgen om de tuin te decoreren.

,,Het is een natuurlijke, spannende ruimte geworden voor kinderen en volwassenen om te ontdekken", vertelde Kate voorafgaand aan de opening vandaag. ,,Ik heb echt het gevoel dat de natuur en buitenshuis actief zijn van grote invloed zijn op het welzijn van kinderen. Door op jonge leeftijd veel tijd buitenshuis door te brengen, kan je voor kinderen een basis leggen om later gelukkige, gezonde volwassenen te worden.”

Kate ontwierp haar tuin niet alleen. Ze kreeg hulp van landschapsarchitecten Andree Davies en Adam White.

De Chelsea Flower Show gaat vandaag open voor pers en gasten en is van dinsdag tot en met zaterdag voor publiek toegankelijk. De beroemde Britse bloemen- en plantententoonstelling kan elk jaar rekenen op veel aandacht van de koninklijke familie.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’