Willibrord Frequin, Barrie Stevens, Gerard Cox, Peter Faber en Katja Schuurman vlak voor vertrek op Schiphol voor het programma Beter laat dan nooit
Volledig scherm
Willibrord Frequin, Barrie Stevens, Gerard Cox, Peter Faber en Katja Schuurman vlak voor vertrek op Schiphol voor het programma Beter laat dan nooit © ANP

Willibrord Frequin: Derde editie Beter laat dan nooit in Nederland

De kans is groot dat er ook een derde editie komt van Beter laat dan nooit, het RTL-programma waarin de ‘krasse knarren’ Peter Faber, Willibrord Frequin, Gerard Cox en Barrie Stevens met elkaar op reis gaan. Dat zegt Willibrord Frequin. ,,We zijn in gesprek over een derde reis. Ik zou dat erg leuk vinden.”

Na avonturen in Azië (2018) en dit jaar Midden en Zuid-Amerika is Nederland een serieuze optie voor het viertal, stelt Frequin. ,,Daar zijn genoeg mooie plekken waar ik graag naar toe zou willen gaan. Maar daar mag ik niets over zeggen”, stelt de voormalig journalist.

De tweede reeks loopt momenteel op RTL 4. Het viertal, begeleid door Katja Schuurman, reisde, nog net voor de coronacrisis, drie weken lang door Cuba, Mexico, Suriname en Brazilië waar uitgebreid carnaval werd gevierd. ,,Dat is best wel raar om terug te zien nu in deze tijd van afstand”, aldus Frequin. ,,Maar we hebben enorm genoten. Ik heb veel gereisd in mijn leven, maar vaak voor werk en met stress. Ik ben bij de martelkamers van Idi Amin geweest, bij de Dwaze Moeder in Argentinië. Nu heb je die ballast niet en dat was fijn. Het hoogtepunt van deze reis was het carnaval in Rio de Janeiro. Ik vier dat normaal gesproken in Den Bosch of Maastricht, maar dit was wel even anders. Een mensenmassa. Overweldigend. Een heel aparte belevenis.”

Beluister de nieuwe AD Media Podcast:

We spraken Katja Schuurman over hoe het was om reisleidster te zijn van vier ongeleide projectielen?