Willy Wonka-actrice Diana Sowle overleden

De Amerikaanse actrice Diana Sowle is op 88-jarige leeftijd overleden. Ze was de laatst levende van de volwassen cast van Willy Wonka And The Chocolate Factory.

Sowle speelde in de film uit 1971 de moeder van Charlie, die een gouden ticket wint en daarmee een bezoekje mag brengen aan de chocoladefabriek van Willy Wonka. De geheimzinnige snoepgigant werd gespeeld door Gene Wilder.

De actrice nam na haar rol als Mevrouw Buckett niet meer veel filmwerk aan. Ze was alleen in 1994 nog te zien in twee films: Clear And Present Danger en Guarding Tess. In 2008 sprak ze een stem in voor videogame Fallout 3.

Volgens The Mirror trad Sowle wel nog geregeld op in het theater in haar woonplaats Washington DC. Ze was daar vaak te zien in de toneelcomedy Shear Madness.

Volledig scherm
© Wiki
  1. Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’
    Video

    Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’

    „That’s better than I will ever sound.” Met die woorden beoordeelde wereldster Pink in september 2017 een cover van haar nummer What about us. De cover was het begin van de opmars van de Nederlandse zangeres Davina Michelle. In de nieuwste aflevering van de AD-documentaireserie Bondig neemt Sascha Visser een kijkje in haar turbulente leven. Vandaag in deel 2: een ongemakkelijk optreden in De wereld draait door én een afterparty.