Volledig scherm
© ANP

Winkans Duncan Laurence stijgt naar ongekende hoogte

Singer/songwriter Duncan Laurence blijft maar stijgen bij de bookmakers van het Eurovisie Songfestival. De bookies schatten de kans dat de 25-jarige Duncan de Moor het liedjesfestijn gaat winnen inmiddels in op 47 procent. Niet eerder kwam die voorspelling zo hoog uit.

Duncan plaatste zich gisteren, na een perfecte vertolking van zijn eigen nummer Arcade, moeiteloos voor de finale, die morgen wordt gehouden in de Expo Tel Aviv. Werd de zanger gistermiddag een winkans van 38 procent toegedicht, is dat nu bijna 10 procent hoger. Dat komt onder meer doordat hij vanmiddag opnieuw een vlekkeloze repetitie neerzette. Volgens de laatste berichten werd Duncan beloond met een groot applaus en zongen Israëliërs uit volle borst met zijn nummer mee.

Het gat met de nummer 2 in de lijst van Eurovision World is groot. Zangeres Kate Miller-Heidke uit Australië noteert 12 procent, gevolgd door de Zweedse John Lundvik uit Zweden met 7 procent. Zwitserland (Luca Hänni met 6 procent) en Italië (Mahmood met 4 procent) sluiten de top 5 af.

Het is voor Australië de vijfde keer dat ze aan het Songfestival meedoen. Het gefladder van Miller-Heidke (ze hangt in de lucht aan een zwiepende polsstok) wordt voorlopig als de grootste rivaal van Duncan gezien.

Lees verder onder de video:

Inzetten

Wie een gokje wil wagen, wordt niet bepaald rijk van een inzet op de Nederlandse favoriet. Voor iedere ingezette euro krijg je ongeveer 1,70 euro terug, als Laurence het Songfestival wint. Dat is een stuk minder dan bij de nummer twee op de lijst, Australië. Daar levert elke euro inzet ongeveer 7 euro op. 

Wie rijk wil worden, moet zijn vermogen op het spel zetten voor een Duitse winst: voor iedere euro inzet krijg je er ongeveer 400 terug. Dan moet je wel vertrouwen op het duo S!Sters, bestaande uit Carlotta (19) en Laurita (26), die in het echt geen zussen zijn.

Duncan Laurence is morgen als twaalfde aan de beurt. In totaal doen 26 landen mee. Op deze site houden we, net als gisteren, een liveblog bij.

Poll

Wint Duncan Laurence het Songfestival?

  • Ja-a-a-a-a-a! (65%)
  • Nee joh (35%)
32556 stemmen

Kijk hier naar de reacties op het optreden van Duncan in de halve finale:

  1. Prins Andrew spreekt voor het eerst over Epstein

    Prins Andrew spreekt voor het eerst over Epstein

    De Britse prins Andrew (59) heeft voor het eerst een interview gegeven over zijn banden met de van kindermisbruik verdachte multimiljonair Jeffrey Epstein. Het vraaggesprek is gisteren opgenomen met journaliste Emily Maitlis voor BBC Newsnight en wordt morgenavond uitgezonden. In het interview ontkent de prins opnieuw in 2001 seks te hebben gehad met de toen minderjarige Virginia Roberts Giuffre. ,,Ik heb de familie in de steek gelaten’’, zegt Andrew onder meer op fragmenten die inmiddels zijn vrijgegeven.