Volledig scherm
De jury van Holland's Got Talent. © RTL

Winnaar Holland's Got Talent is bekend

Holland's Got Talent 2019 heeft een winnaar. Breakdancer Jean Salazar Tavera, beter bekend als de 17-jarige Shinshan, ging er met de prijs vandoor. Een verrassing is dat niet; zijn act was al maanden de favoriet voor de winst.

Meteen nadat Humberto Tan de winnaar uitriep, sprintte Shinshan naar zijn familie in het publiek. De danser wint 50.000 euro. 

Vooral kinderen blonken dit jaar uit in het RTL 4-programma dat geregeld meer dan een miljoen kijkers trekt. Zo nam Jean het op tegen operatalent Ripley Looye (11), volkszanger Pietje Tomassen (10) en vioolvirtuoos Adinda van Delft (10). Pietje werd tweede, Adinda derde.

Shinshan auditeerde in januari met een dans op het nummer Amar Pelos Dois, dat hem direct een plek in de liveshows bezorgde. Op aandringen van zijn eigen moeder, die op een school werkt, stopte hij met de Havo om helemaal voor zijn danstoekomst te gaan. ,,Het is moederliefde keer duizend”, zei Shinshan daarover.

Nieuwbakken jurylid Paul de Leeuw, die dit seizoen de stoel van Gordon overnam, zag meteen iets in de tiener. Angela Groothuizen tipte Shinshan ook voor de eindwinst: ,,Het zou me niets verbazen als hij wint. Ook omdat hij die hele act zelf maakt. Hij geeft me echt ­kippenvel. Wij zitten tegenwoordig in zo’n groepsapp met andere juryleden, iedereen die Shin­shan zag, ging volledig uit z’n plaat’', zei ze eerder. De uitslag van een poll op deze site wees ook Shinshan als meest kansrijke winnaar aan.

Volledig scherm
Shinshan © Holland's Got Talent