Volledig scherm
© ANP Kippa

Wintertijd keert terug op tv

Het programma Wintertijd keer in januari terug op televisie. In de eerste week van januari ontvangt producent en televisiemaker Harry de Winter vijf avonden achter elkaar bekende gasten die praten over hun platenvoorkeuren. Dat hebben de NTR en producent Sarphati Media bekendgemaakt.

Het programma, dat als motto had ‘toon mij je platenkast en ik zeg wie je bent’, was tussen 1999 en 2009 bijna tweehonderd keer te zien. In de nieuwe reeks ontvangt De Winter onder anderen cabaretiers Youp van ‘t Hek, Arjen Lubach en Jandino Asporaat, oud-politica Marianne Thieme en voetbaltrainer Guus Hiddink.

Tv-producent Harry de Winter werd in de jaren tachtig en negentig groot met de registraties van concerten van onder anderen Prince, Madonna, Pink Floyd, U2 en Tina Turner. Hieruit kwamen een radio- en een televisieprogramma voort waarin hij praatte over muziek, Eldoradio en Wintertijd. Het programma werd uitgezonden bij RTL4, de AVRO en de zender Het Gesprek. Maar toen deze in 2010 ter ziele ging, verdween ook de show.

Wintertijd is van 1 tot en met 5 januari om 23.00 uur te zien op NPO 2.