Witte Huis veroordeelt video strippende nep-Melania

videoHet team van First Lady Melania Trump heeft woedend gereageerd op een videoclip van de Amerikaanse rapper T.I., waarin een vrouw die zich als Melania voordoet uit de kleren gaat. De nep-Melania eindigt naakt op het bureau van de president.

T.I. (echte naam Clifford Harris) deelde de minuut durende video met het bijschrift 'Dear 45, I Ain’t Kanye' vrijdag via zijn social media-kanalen nadat zijn collega Kanye (Ye) West een dag eerder Trump bezocht. In de clip, die zijn nieuwe album Dime Trap moet promoten, doet de rapper zich voor als een geheim agent die president Trump ziet vertrekken in zijn helikopter. Vervolgens neemt hij plaats achter het bureau in de Oval Office, waar een dame die Melania nadoet haar groene legerjas (met de opdruk ‘I really don’t care, do u?’) uitdoet en op de desk klimt.

Stephanie Grisham, die namens Melania de woordvoering doet, spreekt van walgende beelden. ,,Hoe kan dit geaccepteerd worden? Boycot T.I.'', roept ze via Twitter op. Ook retweet ze een uitspraak van de Amerikaanse presentatrice Jedidiah Bila, die zich afvraagt waar de vrouwengroeperingen 'in deze' blijven. ,,Slapen ze? Newsflash: Trump is onze president en Melania onze First Lady. Geen enkele hoeveelheid verontrustend gedrag dat door celebrities wordt benadrukt, kan dat veranderen'', aldus Bila.

Tegen CNN spreekt Grisham van een respectloze actie. ,,Dit soort vulgaire aanvallen versterken alleen de verdeeldheid en vooringenomenheid in ons land. Het moet echt stoppen.”

De video van T.I. (38), die erom bekendstaat dat hij geen aanhanger van de Republikeinen is, kreeg ruim 26.000 retweets en 75.000 likes.

Volledig scherm
In de clip gaat een vrouw die zich als de First Lady voordoet uit de kleren. © PR