'Wonderkind' Davina Michelle scoort hit na optreden Beste Zangers

VideoYouTube-ster Davina Michelle (22) scoort een hit met haar versie van het nummer Duurt te lang van Glen Faria. Ruim 1,1 miljoen mensen zagen gisteravond hoe de Zwijndrechtse met haar uitvoering indruk maakte op haar collega's in Beste Zangers en vandaag belandde het nummer in de top tien van meest gedownloade nummers in iTunes.

,,Davina is een wonderkind'', zei Glen Faria na het optreden van de zangeres. De rapper stond deze week centraal in het populaire NPO 1-programma en dus zongen zijn collega's zijn favoriete nummers.

Voor Davina, die liever niet in het Nederlands zingt, was het de spannendste aflevering. ,,Is dit wel wat, is dit wel leuk, daar was ik echt onzeker over'', zei de YouTuber. Faria vond het zeker wat. Al na de eerste noten biggelde een traan over zijn wang. Zijn enthousiasme werd gedurende haar optreden alleen maar groter. ,,Oh my god!'', riep hij meermaals lyrisch uit.

Uiteindelijk koos de rapper Michelle Hoogendoorn, zoals Davina eigenlijk heet, als winnaar van de aflevering. Vooral omdat hij haar optreden technisch zo goed vond. Hij vindt het zelf altijd al moeilijk om de coupletten te rappen, maar Davina deed het 'freestylend' volgens hem geweldig. ,,Dat is gewoon bruut talent.''

Lees door onder de foto.

Volledig scherm
Davina tijdens haar optreden. © NPO

Tranen bij Trijntje

Davina wordt in iTunes overigens op de hielen gezeten door Trijntje Oosterhuis, die zorgde voor het meest emotionele moment in de show. Ze zong het nummer (Something inside) so strong van Labi Siffre uit 1987, dat Glen vaak luistert als hij het moeilijk heeft.

Haar optreden deed de tranen bij hem dan ook flink stromen. ,,Jouw stem gaat altijd direct naar binnen'', zei hij na afloop tegen Trijntje. ,,En alles komt weer langs, van wanneer ik dit liedje nodig heb gehad. Je zit gewoon weer even in die momenten.''

  1. RTL 4 en SBS 6 weten niet te scoren met cabaret en films

    RTL 4 en SBS 6 weten niet te scoren met cabaret en films

    De kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek wordt gedomineerd door programma's van NPO 1. Maar liefst de eerste zes plekken van de lijst werden bezet door de publieke zender. RTL 4 en SBS 6 hadden het een stuk moeilijker. Beide zenders wisten de miljoengrens niet te slechten. De cabaretvoorstelling van Phillipe Geubels moest het op prime time bij RTL met 648.000 kijkers doen. SBS 6 koos voor de film San Andreas en boeide daar 494.000 kijkers mee.