Volledig scherm
Wesley en Yolanthe tijdens de opening van hun loungebar XaXa op Ibiza. © Brunopress

Yolanthe dankt Turkije voor mooiste geschenk ooit

Voetbalvrouw Yolanthe Sneijder-Cabau (32) heeft in een emotioneel bericht Turkije bedankt voor een bijzondere tijd, nu bekend is geworden dat zij en Wesley kiezen voor een toekomst elders. De topvoetballer liet onlangs weten zijn contract bij Galatasaray te ontbinden.

In vloeiend Turks laat Yo bij de Turkse vlag via Instagram weten dat ze het land voor altijd in haar hart draagt. ,,Een land waar ik van hou, dat het hart voor mij heeft geopend en waar ik me thuis voel'', schrijft ze.

De brunette kijkt ook terug op de geboorte van Xess Xava, op 15 oktober 2015. ,,God gaf me het mooiste geschenk in Turkije: een zoon! (...) Ik zal het land missen en ik zal er altijd respect voor hebben.'' Ze bedankt de gastvrije mensen. Wesley laat ook weten dat de 'fantastische club' Galatasaray voor altijd in zijn hart zit. ,,Zo veel geweldige herinneringen. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging.''

Hollywood

Volledig scherm
© Brunopress

Wes en Yo verhuisden in 2013 van Milaan naar Istanbul toen Galatasaray de aanvallende middenvelder voor 7,5 miljoen euro overnam van de Italiaanse topclub Internazionale. Ze kozen voor een luxueus penthouse in het centrum, met een vermeende koopprijs van zo'n vijf miljoen dollar, maar verhuisden in het najaar van vorig jaar naar een villa met tuin in de kustwijk Florya. Daar hebben Xess Xava en Jessey, het jongetje dat Wesley tien jaar geleden kreeg met zijn ex Ramona Streekstra, meer ruimte.

Wesley Sneijder was in 173 wedstrijden voor Galatasaray goed voor 45 doelpunten, werd twee keer kampioen van Turkije en won drie keer de Turkse beker. Het is onbekend waar het gezin Sneijder zich nu zal vestigen, maar Turkse media denken aan de Verenigde Staten. Een mogelijkheid is dat Wes kiest voor voetbalclub Los Angeles Galaxy. Los Angeles is voor Yolanthe geen onbekende stad na een aantal rolletjes in Hollywoodproducties. Topacteur Mark Wahlberg - haar tegenspeler in de film Pain and Gain uit 2012 - is erg over haar te spreken. ,,Ik denk echt dat ze het kan maken in Hollywood'', zei hij toentertijd.

Waar het stel ook voor kiest, voorlopig blijven ze het vliegtuig pakken naar Ibiza. Daar werd vorige maand in het geboortedorpje van Yolanthe loungeclub XaXa geopend.

Quote

Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging

Wesley

Proud mommy 😍

Een foto die is geplaatst door null (@) op