Yolanthe in tranen: zwanger na hormonen en operatie

VideoYolanthe Sneijder-Cabau had grote moeite zwanger te worden. De presentatrice/actrice, die in oktober haar eerste kindje verwacht, onthult dat aanstaande maandag in Linda's Zomerweek. Na een operatie aan haar eierstokken eerder dit jaar, ging eindelijk de grootste wens van haar en haar man Wesley Sneijder in vervulling.

Volledig scherm
© anp

Ineens schiet Yolanthe Sneijer-Cabau (30) vol, als ze aan Linda de Mol over de pijn vertelt die de golf van kritiek veroorzaakte die ze eind vorig jaar op haar uiterlijk kreeg. Want ze had vast aan zichzelf laten sleutelen, was de conclusie nadat ze met een wat opgeblazen hoofd aanschoof bij Humberto Tan in RTL Late Night. Tussen de tranen door onthult ze aan Linda, volgens mensen die bij de opnames van de zomerse talkshow zijn geweest, hoe ze ten tijde van de ophef een hormoonbehandeling kreeg. Want zwanger worden, dat bleek niet gewoon een kwestie van bloemetjes en bijtjes. En dat de kritiek op haar uiterlijk daarom extra pijn deed, omdat ze het gevoel had zich niet te kunnen verdedigen.

De opnames van Linda's Zomerweek zijn al een paar maanden geleden, maar worden vanaf volgende week maandag uitgezonden. Maandag gaf RTL al beelden vrij van een snikkende Yolanthe. Waar de emotie vandaan komt, maakt het fragment niet duidelijk.

Operatie aan eierstokken
In het bijbehorende persbericht schrijft RTL dat Yolanthe openhartig vertelt over het 'hele traject' dat zij heeft moeten doorlopen om zwanger te worden. Zowel Yolanthe als haar manager willen daar verder niets over zeggen. Maar mensen uit het publiek zeggen tegen deze krant dat ze begin dit jaar een operatie aan haar eierstokken onderging.

Yo's tranen drogen op als ze, met haar man Wesley Sneijder (31) naast zich, vertelt dat ze vrij snel daarna wel in verwachting raakte. Want hoewel ze daarna eigenlijk een tijdje geen seks mochten hebben, lukte het 't liefdeskoppel niet om écht wekenlang van elkaar af te blijven. Met als resultaat een positieve zwangerschapstest. En een intens gelukkige zwangere Yolanthe die in oktober een lief, klein mensje op de wereld zet.

Trotse papa Wesley Sneijder kon het niet laten om het nieuws op spectaculaire wijze met de buitenwereld te delen. Toen hij eind maart op doel schoot tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije - en de bal via Klaas-Jan Huntelaar het doel in vloog - rende de voetballer met een duim in zijn mond en de bal onder zijn shirt het veld over. Geen twijfel mogelijk: hij zou voor de tweede keer vader worden.

Liefdevol
Uit een eerdere relatie heeft hij al een zoontje, de 8-jarige Jessey, over wie Yolanthe zich als een liefdevolle stiefmoeder bekommert sinds
ze in 2009 een relatie met Wesley kreeg. ,,Ik werd nog verliefder op Wesley toen ik zag hoeveel hij van Jessey houdt,'' vertelde ze in een interview.

De twee hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze kinderen willen. Het liefst meerdere, want ze hebben beiden een warme band met hun broers en zussen en gunnen dat hun kids ook. Wes droomde van een voetbalelftal, Yo van een volle ontbijttafel. Over de zorg voor Jessey zei Yolanthe in 2013: ,,Ik bak koekjes met hem, ga fietsen, loop in het park en breng hem naar bed. Jessey vroeg om een broertje of zusje. En wij zouden hem dat graag geven.''

Volg AD Show ook op Facebook.