Volledig scherm
Youp van 't Hek. © ANP Kippa

Youp van ’t Hek reageert: ‘Het licht ging uit’

Tijdens een optreden in Rotterdam vrijdagavond werd Youp van ‘t Hek onwel. Inmiddels gaat het weer goed met de cabaretier, zo laat hij weten in de radio-uitzending van Wilfred Genee op Veronica.

,,Het licht ging uit”, aldus Youp over dat moment op de planken van het Oude Luxor. ,,Ik liep het toneel op en werd niet lekker. Ik werd gewoon ziek. Ik voelde het eigenlijk al een uur eerder. Ik begon te praten en het ging niet. Daarna moest ik een klein loopje naar het midden van het podium doen en dat ging ook al niet. Toen dacht ik na tien minuten: dit ga ik niet redden.” 

Wat er precies met de 65-jarige cabaretier aan de hand was, is nog onduidelijk. Youp geeft aan dat het in elk geval niets met zijn hart te maken heeft. Verder laat hij zich niet over zijn gezondheid uit. 

Eerder vandaag kreeg Van 't Hek al groen licht van de dokter om zijn shows voort te zetten, zo liet hij weten via Twitter. De cabaretier staat vanaf woensdag weer op de planken. Ook voor de bezoekers van afgelopen vrijdag is er een oplossing gevonden. ,,Die voorstellingen haal ik in op 5 en 6 januari”, laat Van 't Hek weten.

Het is niet de eerste keer dat de cabaretier onwel werd tijdens een voorstelling. Eind december 2015 onderging Van ‘t Hek een zware hartoperatie nadat hij een aantal keren niet goed was geworden op het podium. In de loop van 2016 hervatte hij zijn optredens.

youp on Twitter

GROEN LICHT van de dokter! Vanaf woensdag speel ik weer gewoon in OUDE LUXOR! De voorstellingen van afgelopen vrijdag en zaterdag haal ik in op 5 & 6 januari!!!!