Volledig scherm
© anp

Youp van 't Hek verlaat wederom onwel het podium

UpdateKomiek Youp van 't Hek (61) heeft dinsdagavond wederom vroegtijdig een optreden gestaakt omdat hij onwel is geworden. Dat meldt Omroep Zeeland. Van 't Hek was te zien in de schouwburg van Middelburg, maar zette zijn optreden na de pauze niet voort. Zijn tournee is tot nader order afgelast en Youp wordt verder onderzocht.

,,Sorry!'', twitterde Youp dinsdagavond, nadat het nieuws bekend werd.

De komiek werd donderdagavond vlak na aanvang van zijn voorstelling in theater de Willem in Papendrecht onwel en kon daarna niet verder spelen. Ook de try-out van vrijdag voor zijn nieuwe voorstelling Licht in hetzelfde theater moest hij annuleren.

Volgens een woordvoerster van zijn impresariaat Hekwerk voelde Van 't Hek zich maandag goed genoeg om weer op te treden. Hij speelde toen ook in de Stadsschouwburg van Middelburg.

Wat er nu precies met hem aan de hand was, is nog onduidelijk. Twee artsen keken de cabaretier donderdag ter plekke na en stelden vast dat het niet ernstig was. Toch lukte het hem niet verder te spelen. Daarop volgend onderzoek in het ziekenhuis kon de oorzaak niet achterhalen. De cabaretier wordt nog nader onderzocht.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement