YouTuber Dionne steelt de show bij It Takes 2: 'Ongelooflijke topstem'

VideoRuim 1,1 miljoen kijkers zagen gisteravond hoe YouTuber Dionne Slagter (27) uit Woerden, beter bekend als Onnedi, de show stal in het RTL4-sterrenzangprogramma It Takes 2. Haar vertolking van het nummer Issues van Julia Michaels maakte indruk op de jury, die een grote toekomst voorspelde voor de vlogster. ,,Jij hebt een ongelooflijke topstem'', jubelde Gerard Ekdom.

Volledig scherm
Dionne zong Issues. © RTL4

Slagters deelname aan It Takes 2 moest een revanche worden. De YouTuber met de roze haardos verdient nu geld door met speelgoedslijm te spelen voor haar ruim 668.000 volgers, maar wilde eigenlijk altijd al zangeres worden. Tien jaar geleden deed ze zonder succes auditie bij de SBS6-talentenjacht Popstars, waarna ze ging studeren aan de prestigieuze Herman Brood Academie.

Ze zou die droomopleiding nooit afmaken. Dionne had een eetstoornis, die haar leven volledig beheerste. ,,Dat heeft een heleboel voor mij verknald'', vertelde Slagter gisteravond. Nu, zeven jaar later, gaat het goed met haar en is ze klaar om te bewijzen dat ze wel degelijk kan zingen.

Haar op tong

Volledig scherm
Direct-zanger Marcel Veendendaal genoot zichtbaar uitbundig van Dionnes optreden. © RTL4

En hoe, bleek gisteravond. De met talloze tattoos versierde Slagter bezong haar strubbelingen in het toepasselijke nummer Issues en kreeg er tijdens het optreden nog een probleem bij, toen een kriebelende haar maar niet van haar tong wilde glijden. De jury merkte er niets van. ,,De poging om af te rekenen met je verleden is aardig gelukt'', zei jurylid Angela Groothuizen. ,,Je bent écht een zangeres, met een prachtige stem.''

Dionne mag van de jury, waarin voor het eerst ook rapper Ronnie Flex zit, wel wat meer zelfvertrouwen krijgen. ,,Want die stem die heb je'', zei Gerard Ekdom. ,,Ik denk dat je heel ver kunt komen.'' Ook Angela zag dat Dionne nogal in haar eigen wereldje zat. ,,Maak contact met het publiek'', zei ze. ,,Je draait weg en je gaat achter je haar, maar dat hoeft niet! Je bent een hartstikke goede zangeres.''

De negen deelnemende BN'ers worden ook dit seizoen verdeeld over drie professionals, die hen de komende weken coachen. Trijntje Oosterhuis, Romy Monteiro en Di-rect-frontman Marcel Veenendaal mochten om beurten kiezen, nadat ze de optredens blind hadden aangehoord. Dionne werd, zoals ze al hoopte, gekozen door Veenendaal.

Kijkcijfer top 5 zaterdag
1. Journaal 20 uur - NPO1 - 2.179.000
2. Mindf*ck - NPO1 - 2.114.000
3. De Kwis - NPO1 - 1.548.000
4. Kassa - NPO1 - 1.355.000
5. Frans Bauer in Amerika - NPO1 - 1.123.000